Küpsetised  » Tordid

Õuna-kõrvitsatort

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Õun ja kõrvits on ausad eesti toiduained. Nendest valmistet põnev tort on ehteks igale pidulauale.
Põhjaks vahusta munad suhkruga. Sega omavahel kuivained ja ühenda segu munamassiga.
Aseta tainas 23 cm läbimõõduga vormi ja pane 25 minutiks 190kraadisesse ahju küpsema.
Küpsenud põhjal lase maha jahtuda ja poolita see. Lõika kõrvitsast ja õuntest kuubikud.
Sulata poti põhjas või ja suhkur, selle sees kõrvits ja õun. Pigista juurde sidrunimahl.
Küpsenud viljad püreeri ja lase segul maha jahtuda. Eralda paar lusikatäit segu, et see hiljem põhjale määrida. Vahusta vahukoor 100 grammi suhkruga ja sega hulka mascarpone.
Ühenda omavahel kõrvitsapüree ja vahukooremass. Aseta želatiin õunamahla paisuma ja lisa paisunud želatiin torditäidise hulka. Immuta poolitatud tordipõhi alkoholiga ja määri mõlemale poolikule kõrvitsa-õunapüreed. Aseta täidis ühele poolikule, selle peale teine kiht biskviiti ja sellele taas uus kiht täidist. Aseta tort külma seisma ja serveeri mõne tunni pärast.

SOOVITUS
* Kes ei viitsi ise tordipõhja küpsetada, võib kasutada poest ostetud valmispõhja. Alternatiivina võib aga biskviitpõhja asemel kasutada näiteks Keelekese või LadyFingersi küpsiseid.
* Immutamiseks ei pea tingimata alkoholi kasutama, proovida võib ka õunamahla.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
killu40 18.okt 2009 18:59
väga hea
mömmimamma 18.okt 2009 13:52
Tegin seda torti eelmisel aastal sõbranna sünnipäevaks. Kaunistasin veel õunakompotiga. Väga maitsev ja mahe tuli! Kusjuures sõbranna, kes on kõrvitsa toitudes kasutamise suhtes väga kriitline, sõi ja kiitis ja ei uskunud, et kõrvits sees on :). Jätkus 6 inimesele.
Heihei 20.okt 2008 12:34
Väga maitsev tort! Ma tegin ilma alkohoolita.
1