Küpsetised  » Tordid

Kihiline maasika-šokolaaditort

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Tordi nimest ei maksa sügaval talveajalgi ehmuda, kuna kasutada tuleb just külmunud talvemaasikaid.
Põhja jaoks tükelda šokolaad paksupõhjalisse keedunõusse, lisa leige vesi ja kakao. Lase madalal kuumusel aeglaselt sulada, tõsta pliidilt. Vahusta munad suhkruga, sega juurde kuivained ja veidi jahtunud šokolaad. Tõsta taigen kohe rasvainega määritud ja riivsaiaga üle puistatud suuremasse lahtikäivasse vormi ning küpseta 200° juures 35-40 minutit. Lõika jahtunud kook kolmeks kihiks ja immuta neid mahlaga; aseta alumine kiht uuesti koogivormi. Täidiseks paisuta želatiin lahjendatud sidrunimahlas ja sulata kuumaveevannis. Purusta poolsulanud marjad köögikombainis, sega juurde suhkur, kohupiim ja vahustatud koor, lõpuks tuline želatiinilahus. Alusta kohe tordi kokkupanemist, jättes viimaseks biskviidikihi. Kata vorm kinni ja hoia järgmise päevani külmas.
Kaunistamist alusta mahla keema ajamisest. Lahusta selles segades tarretisesuhkur ja lase veel kord keema tõusta. Poolita külmunud maasikad pikuti tulisesse vette kastetud noaga ja kaunista nendega tordi pind. Tõsta veidi jahtunud suhkrulahust lusikaga marjade peale, kus see otsekohe ka hüübib.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Hindaja 17.veeb 2009 13:22
Minule tort maitses, aga ei ütleks, et see midagi eriti head oleks - tavaline tort. Teisel päeval on muidu parem küll.
Kerli J 02.dets 2008 15:46
väga maisev!:Y
soolapähkel 17.nov 2008 18:46
Olen seda torti juba mitu aastat teinud.Algul tegin ise ka tordipöhja, aga hiljem hakkasin poest ostma.Tort kindlasti eelmisel päeval valmis teha - jääb mahlasem. Olen kaunistanud veel vaarikatega, kirssidega (kivid välja).
1