Küpsetised  » Tordid

Valge šokolaadiga jõhvikatort

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Šokolaadi magusust tasakaalustab jõhvikate hapu maitse. Kokku saab hapuka laheda tordi, mis säilib külmkapis kuni nädal aega.
Valmistusaeg:

Valmistusaeg 50 min + küpseb 45 min + 0,5 ööpäeva külmkapis

Määri 24–25 cm lahtikäiv tordivorm võiga ja raputa üle riivsaiaga. Taina jaoks tükelda šokolaad ja või keedunõusse ning sulata vesivannil madalal kuumusel, kogu aeg segades. Eralda munavalged ja -kollased. Hõõru munakollased suhkruga valgeks vahuks. Vahusta munavalged eraldi kausis kõvaks vahuks. Sega omavahel jahvatatud mandlid, nisu- ja kartulijahu ning küpsetuspulber. Vala sulatatud šokolaad ja või munakollaste hulka ja sega hästi läbi. Lisa jahusegu ja sega ühtlaseks. Lisa vähehaaval munavalgevaht, samal ajal segades. Vala tainas vormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit ahju allosas. Lase jahtuda.
Jahtunult lõika põhi kolmeks kihiks. Alumine osa tõsta vormi tagasi. Sega rumm, vesi ja suhkur ning immuta sellega põhjakihti, määri peale pool jõhvikamoosist. Tõsta peale teine kiht, immuta ja määri peale ülejäänud moos. Tõsta peale kolmas kiht ja immuta.
Kata toidukilega ja lase seista külmkapis pool päeva või üle öö. Kummuta põhi vormist. Sulata valge šokolaad vesivannil: lase vesi keedunõus keema, tõsta nõu tulelt ja pane sellesse kauss tükeldatud šokolaadiga. Sulata šokolaad ja määri tordi peale ja külgedele. Raputa peale jõhvikad.

Kogustest valmib 12 tk, Kalorsus 438 kcal/tk
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
enna 17.nov 2011 14:03
Kas valge shokolaad pärast sulatamist uuesti koogile määrides tahkeks ei lähe?
NAAJ 29.nov 2009 16:55
Kas keegi oskaks öelda, et kui rummiga ei taha immutada, siis millega rummi asendada ? Ja kui ma tahaksin tordi kolm päeva enne valmis teha ja külmas hoida, kas siis katan pealt valge ?okolaadiga ka kohe ära või peaks seda ikkagi üks päev enne laualeandmist tegema ?
envelope 07.nov 2009 18:56
bacardi nt:D
Nipitiri 07.nov 2009 13:35
Millist rummi sinna sobiks panna?:P
Tiux 12.okt 2009 21:09
Super, super tort...imehea.jõh-
vika hapusus ja shokolaadi magusus. Kerge valmistada ka ja ei rikne kiiresti...kui üldse midagi järele jääb:)
1