Uudiskiri Instagram Facebook
 
Tordid

Kohupiimatort maasikatega

Tordid

Kohupiimatort maasikatega

Marika Puusepp Vilma
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Vilma
Retsept
portsjonile
PÕHI
1 pakk Vilma Juubeli tordipulber
200 ml Vesi
VAHELE
150 g Aedmaasikad
veidi suhkrut
KREEM
400 g torukohupiim
1 sidruni mahl
500 g Aedmaasikad
500 ml Vahukoor
200 g suhkur
15 g Želatiin
KAUNISTAMISEKS
250 g Aedmaasikad
Piparmündilehti
Küpseta tordipulbrist vastavalt pakendil olevale juhisele tordipõhi. Lase jahtuda ning lõika kaheks kihiks. Aseta üks kiht suuremasse lahtikäivate servadega vormi. Määri peale suhkruga purustatud maasikad ning pane peale teine tordipõhja pool.
Kreemi valmistamiseks sega kokku kohupiim, sidrunimahl, suhkur, maasikad (osa maasikaid lõika pooleks, osa purusta kahvliga). Seejärel lisa kreemile vahustatud vahukoor. Lõpus lisa kohupiimakreemile paisutatud ja/või sulatatud želatiin. Vala kohupiimakreem tordile ja aseta tort vähemalt 3h külma. Enne lauale viimist kaunista tort viiludeks lõigatud maasikatega ja piparmündilehtedega.

KOMMENTAARID

annalyysa 22.juuni 2013 12:15
valisin just selle tordi lõpuõhtuks-sai tehtud ilma muudatusteta(maasi-
kaid vaid veidi rohkem)ning tuli väga hea ja maitsev,kõigi viimaste aegade lemmik:)
Siiri Kirikal 06.juuni 2013 09:38
Kook tuleb korralikult ära tarretada (soovitaks 12 tundi) ning laual seda kooki kaua hoida ei saa...See-eest on maitselt sellised koogid head, lihtsalt kohe peab külmikust lauale tuues selle välja jagama :)
untsus sünnipäevakook 05.juuni 2013 22:57
Täielik pettumus. Voolas laiali.
kkizkizz 15.juuli 2012 22:05
Panime ka natuke rohkem ?elatiini, aga muidu on väga lihtsasti valmistatav ja väga hästi tuli välja väga maitsev ka :) Tordipõhjad ostsime poest ja immutasime need kohviga läbi - nii tuli koogile veits kohvimaitse ka juurde, mis tegi selle veel paremaks :)
RailiV 06.juuli 2011 14:55
zelatiini kogus sai miskipärast vale...sõime lusikaga aga maitse oli siiski super:D
jupike 20.sept 2010 20:04
proovisin ka ära, väga hea tuli. panin ainult natuke rohkem zelatiini, suhkrut vähem ja kohupiimale lisaks ka toorjuustu ning palju-palju maasikaid. kõik sõid ja kiitsid taevani :)
kiisuke35 06.aug 2009 11:08
Olen seda kooki teinud juba mitu korda, väga hea on! Ühel korral asendasin Vilma tordipõhja biskiivpõhjaga (ise tehtud) ja tuli ka väga hea, kõik sai otsa!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes