Küpsetised  » Tordid

Mascarpone-maasikatort

Keskmine hinne: 3.79 Allikas: Ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Kogus: 6 portsjonit
1. Siirupiks vala potti vesi, suhkur ja laimimahl, aja keema ja keeda 4–5 minutit, kuni vedelik hakkab kergelt paksenema. Lase siirupil jahtuda.
2. Leota küpsiseid ükshaaval korraks siirupis ja lao pooled neist koogialusele.
3. Sulata vesivannil valge šokolaad, lase pisut jahtuda. Vahusta koor ja sega ettevaatlikult sulatatud šokolaadi ja toorjuustu hulka.
4. Lisa kreem küpsiste peale, selle peale pane pooled tükkideks lõigatud maasikad.
5. Seejärel laota uus kiht siirupis leotatud küpsiseid, taas kreem ja kõige peale maasikad.
6. Kaunista riivitud valge šokolaadiga.

SOOVITUS:
* Tükeldatud maasikad võid ka kohe kreemi sisse lisada. Kui kasutad külmutatud marju, tee nendest toormoos ja kasuta seda. Sellisel juhul aga valmista tort vormi sees, et see ära ei laguneks.
* Ülejäänud siirupiga võid magustada näiteks teed või valmistada morssi.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kristi 18.mai 2011 14:45
Tõesti maitsev. Soovitan proovida. :)
Kadri 07.märts 2011 17:20
Väga maitsev kook! :)
Sonera 14.juuli 2009 23:21
No nii, sõime seda torti õhtul, peale kella kümmet :( Kuid oli väga mõnus, poolpehmed küpsised. Nii arvangi ise et paar tundi külmkappi teeb tordile piisavalt head :)
Sonera 14.juuli 2009 19:56
Kaua see kook tõmbama peab?? Ei oska veel hinnata, sest panin alles külmkappi. Olen kindel, et ained tahavad omavahel segunaed mingi aeg :) Kas küsised lähevad päris pehmeks või jäävad rabedaks?
Mann 12.juuni 2009 11:40
Väga maitsev kook, kes ei soovi nii rammusat võib koogi teha vahustatud flora vaniljekreemiga...-
Väga hea!
Atsinna 10.mai 2009 21:17
Täitsa mõnus koogike! Maasikate asemel maasika toormoos.
Merka 10.mai 2009 14:46
Tegin siis emadepäevaks seda torti. Väga maitsev on :) Maasikate asemel kasutasin küll vaarikaid, aga hea oli sellegipoolest.
1