Küpsetised  » Tordid

Šokolaadibesee-vaarikatort

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Šokolaadibesee nõuab küll pikka küpsemisaega, kuid muidu valmib tort üsna lihtsa vaevaga.Vaarikate asemel võid kasutada ka teisi värskeid või külmutatud marju.
Kogus: 6 portsjonit
Joonista küpsetuspaberile kolm 10x25 cm suurust ristkülikut. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa pool suhkrust. Sega munavalge-suhkruvahu sisse ülejäänud suhkur, maisitärklis ja peeneks riivitud šokolaad. Pritsi segu kondiitripritsiga või määri lusikaga küpsetuspaberile joonistatud ristkülikutele. Küpseta 140° juures poolteist tundi. Sel ajal vahusta vanillikaste tugevaks vahuks ja pane kuni tordi kokkupanekuni külmikusse. Lülita ahi välja, ava ahjuuks ja lase plaatidel täielikult jahtuda. Sulata šokolaad ja nirista beseeplaatidele. Aseta beseepõhi serveerimisalusele ja kata vanillikastme ning vaarikatega.Tee nii ka teiste põhjadega ja serveeri kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
el 03.apr 2011 21:33
Minu kapis on ootamatuste välistamiseks Ekströms'i firma magus vaniljekaste. Tõsi, tavaliselt teen ise kas vaniljekasme või vahukoore - kuidagi naturaalsem ja maitsvam tundub, kuid olen selle Ekströmi pulbriga ka teinud ja üsna rahul :)
Mari 03.apr 2011 16:37
vahustuv vanillikaste - oskab keegi mingi nime öelda, mida kasutanud on?
Liisa 20.juuli 2010 18:07
Kindlasti proovi seda:)))))))))))))
Potsu 25.jaan 2010 13:07
Tegemine nõudis küll tiba pusimist, kuid tulemus oli fantastiline! Soovitan kõigile!
hels128 02.jaan 2010 22:15
Proovisin kooki pühadelauale. Beseekogus, vastupidiselt eelmisel kommenteerijale oli väga paras. Võib-olla oleneb beseede paisumine plaadile asetamise tehnoloogiast. Mina lasin ristkülikud tordipritsiga ning kõik jäid ilusti ette tehtud ruutudesse. Mul juhtus hoopis see, et beseed murdusid (mõnes kohas oli besee kiht jäänud õhukeseks), sest lähenesin neile liiga jõuliseks. Kasutasin külmunud vaarikaid, millest vett välja ei pigistanud, ning koos kreemiga tegid nad koogi üsna mahlakaks. Sööjad kiitsid, kuid minu jaoks oli pisut magus. Ja kommentaariks veel see, et ilusaid korrapäraseid tükke mul lõigata ei õnnestunud, pigem oli tegemist sellise pisut segase magustoiduga. :)
Kristina 29.dets 2009 23:51
Beseekogus oli natuke liiga suur, tegin täpsed mõõdud ja paigutasin nad üksteisest nii eemale kui võimalik, ahjus paisusid nad ikka kokku, nende lahtimurdmine tegi jälle servad koledaks. Vaarikakogusest jäi väheks, vähemalt külmutatud vaarikate puhul, millest vesi välja sai pigistatud. Aga sööjad kiitsid taevani, see loeb vist kõige rohkem..
1