Uudiskiri Instagram Facebook
 
Tordid

Rammus šokolaaditort

Tordid

Rammus šokolaaditort

Toomas Volkmann Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mark Raidpere
Magus-mõru tükk head šokolaadikooki teeb ainult head.

20-40 min

+ külmikus vähemalt 5 tundi.

Retsept
portsjonile
300 g Küpsised
100 g Või
15 tk Must ploom (rummis leotatud ja tükeldatud)
150 g Mandlid (purustatud)
TÄIDIS
800 g Tume šokolaad 70%-line
5 dl Rõõsk koor 35%-line
1 tk Tšilli (piri-piri)
5 spl Mandliliköör (näiteks Amaretto)
1 tk Sidrun
1 tl Kaneel (jahvatatud)
3 - 4 cm jupp Ingver (hakitud)
100 g Pistaatsiapähkel (soolata)
Aedmaasikas
Münt
Kakaopulber (peale puistamiseks)
Purusta küpsised, lisa sulatatud või, ploomid ja mandlid. Sega ühtlaseks massiks ning suru 26 cm läbimõõduga küpsetusvormi põhja. Sulata šokolaad, lisa koor, ülipeeneks hakitud piri-piri, Amaretto, riivitud sidrunikoor, sidrunimahl, kaneel, ingver ja purustatud pistaatsiapähklid. Sega ühtlaseks, vala põhjale ning jäta vähemalt viieks tunniks külmikusse. Enne serveerimist kata kook värskete maasikate ja mündilehtedega, peale raputa kakaopulbrit.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 07.mai 2012 08:11
Eva: jah, tegu on vaba käega tordile puistatud ?okolaaditükkidega.
Eva 06.mai 2012 17:28
Mis tükid need koogi peal on (tumedad, justkui ?okolaadist)? Retseptis selle kohta vihjet ei leia.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke