Uudiskiri Instagram Facebook
 
Tordid

Leivakreemitort

Tordid

Leivakreemitort

Kristiina Lehola Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Ülle Viska
Eesti sünnipäevale mõeldes valmis tort mustast peenleivast, koredatest kaeraküpsistest ja heast Eesti koorest.
Retsept
PÕHI
250 g Kaeraküpsised
80 g Või
1 tl Kaneel
PEALE
300 g Peenleib
6 dl Vesi
100 g Fariinsuhkur
400 g Rõõsk koor 35%-line
1 sl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
6 lehte Želatiin
8 sl Vesi (kuum)
1. Purusta küpsised ning sega sulatatud või ning kaneeliga. Kui sul on rasvasemat sorti küpsised, siis vähenda võikogust. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga kaetud 24 või 26 cm läbimõõduga lahtikäiva tordivormi põhja.
2. Tükelda leib ja keeda vees pehmeks. Püreesta saumikseriga. Lisa fariinsuhkur ja kuumuta seda sulamiseni. Jahuta. Vahusta vahukoor suhkrutega. Sega kõik leivapüreega. Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette pehmenema. Pigista käte vahel lehtedest liigne vesi ja sega kiirelt 8 sl kuuma veega. Kalla želatiinilahus leivakreemi hulka ja tõsta kõik tordipõhjale. Hoia külmas umbes 6 tundi. 
3. Võta vormist välja ja kaunista tordiservad röstitud mandlilaastudega, peale raputa kaneeli ja pohli. Kui marju pole käepärast, kaunista tort trühvlitega.

KOMMENTAARID

Edškin 23.veeb 2014 11:55
teen homme Eesti Sünnipäevaks
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga