Küpsetised  » Tordid

Leivakreemitort

Keskmine hinne: 3.55 Allikas: Oma Maitse Autor: Kristiina Lehola
Eesti sünnipäevale mõeldes valmis tort mustast peenleivast, koredatest kaeraküpsistest ja heast Eesti koorest.
1. Purusta küpsised ning sega sulatatud või ning kaneeliga. Kui sul on rasvasemat sorti küpsised, siis vähenda võikogust. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga kaetud 24 või 26 cm läbimõõduga lahtikäiva tordivormi põhja.
2. Tükelda leib ja keeda vees pehmeks. Püreesta saumikseriga. Lisa fariinsuhkur ja kuumuta seda sulamiseni. Jahuta. Vahusta vahukoor suhkrutega. Sega kõik leivapüreega. Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette pehmenema. Pigista käte vahel lehtedest liigne vesi ja sega kiirelt 8 sl kuuma veega. Kalla želatiinilahus leivakreemi hulka ja tõsta kõik tordipõhjale. Hoia külmas umbes 6 tundi. 
3. Võta vormist välja ja kaunista tordiservad röstitud mandlilaastudega, peale raputa kaneeli ja pohli. Kui marju pole käepärast, kaunista tort trühvlitega.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Edškin 23.veeb 2014 11:55
teen homme Eesti Sünnipäevaks
1