Küpsetised  » Tordid

Ahjujäätisetort mustade ploomidega

Keskmine hinne: 4.11 Allikas: Võrratud koogid Autor: Pille Enden
Tõeline maiuspala, mis tuleb serveerida kohe pärast ahjust võtmist. Tordis võid kasutada vanillimaitselist või mõnd talvise lisandiga jäätist, kuid arvesta, et liiga tugeva maitsega jäätis varjutab koogi enda meki. Kogus 10 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min

45 minutit + 14–17 minutit ahjus

1. Põhja valmistamiseks vahusta munakollased suhkruga. Lisa omavahel segatud kuivad ained (pähklid, nisu- ja kartulijahu, küpsetuspulber). Pane tainas võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud 23–24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Küpseta 180kraadises ahjus 10–12 minutit. Võta vormist ja lase jahtuda.

2. Täidise tarvis lõika ploomid õhukesteks viiludeks, pane keedunõusse. Lisa mahl, rumm ja suhkur, hauta kaane all 10 minutit ning lase jahtuda. Pane põhi tagasi vormi. Laota peale jahtunud ploomitäidis. Vahusta munavalged tuhksuhkruga kõvaks vahuks. Lõika jäätis tükkideks ja aseta ploomitäidisele. Kata jäätisetükid hoolikalt munavalgevahuga. Raputa peale mandlilaaste. Küpseta 250kraadises ahjus 4–5 minutit (kuni besee on õrnalt pruunikas). Serveeri kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa