Küpsetised  » Tordid

Kodujuustutort vaarikatega

Keskmine hinne: 3.43 Allikas: Pereköögi kokaraamat 2 Autor: Lia Virkus
Valmista metspähklimaitselise küpsisepõhjaga tort päev enne serveerimist. Tordi teevad hõrguks hapukad vaarikad. Suvel kaunista tort värskete marjadega. Talvel ja kevadel, kui ainus valik on külmutatud marjad, tasub määrida neile pintsliga veidi tarretisesegu.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Purusta põhja tarvis (köögikombainis) pähklid ja küpsised. Sega sulatatud võiga. Vooderda 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ning suru küpsisesegu selle põhja. Pane täidise valmistamise ajaks külma.

2. Vahusta koor tavalise ja vanillsuhkruga, sega hulka kodujuust.

3. Mõõda 3 tl želatiini vette ja paisuta 5 minutit, seejärel lahusta segades väiksel kuumusel. Lase veidi jahtuda. Nirista želatiinilahus kodujuustuvahu hulka, samal ajal mikserdades.

4. Kalla mass vormi ja pane tort külma tarduma.

5. Mõne tunni pärast lahusta kaunistuse tarbeks želatiin vee-suhkru-sidrunimahlasegus. Laota vaarikad tordile ja pintselda üle jahtunud želatiiniseguga. Pane tort veel pooleks tunniks külma tarduma.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa