Küpsetised  » Tordid

Pirni–cappuccinotort

Keskmine hinne: 2.94 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Kreemise tordi biskviidist põhi on õhuke ja mahlane, kaunistuseks krõbe purukate.
Valmistusaeg: üle 60 min
Biskviit

1. Eralda munakollased ja –valged. Vahusta munavalged 0,5 dl suhkruga. Vahusta kollased ülejäänud suhkruga.

2. Sulata või. Sega jahu, kohv ja küpsetuspulber. Sega kõik ained kokku.

3. Kalla 20 cm-se läbimõõduga vormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 18-20 minutit. Võta ahjust, eemalda vormist ja jäta jahtuma.


Pirnid

1. Koori pirnid ja eemalda südamikud. Tükelda.

2. Pane potti vesi, sidrunimahl ja suhkur, kuumuta keemiseni.

3. Tõsta sisse pirnid ja keeda umbes 5 minutit, sõltuvalt pirnide kõvadusest. Pirnid peaksid jääma krõmpsuks ja koospüsivaks.

4. Võta siirupist ja aseta sõelale nõrguma/jahtuma.


Täidis

1. Pane želatiinilehed külma vette ligunema.

2. Vahusta koor suhkruga. Klopi toorjuust eraldi kausis pisut vahuseks ja sega sisse vahukoor ning kohvi pulber.

3. Sulata želatiin kuumavee vanni kohal. Tõsta sisse mõni spl vahustatud kooresegu, sega. Kalla see ülejäänud massi sisse, sega.


Koogi kokkupanemine

1. Lõika biskviit pealt tasaseks.

2. Pane järelejäävad tükid kõrvale koogikatte kaunistuseks.

3. Juhul kui koogivorm on madalamat sorti, määri selle küljed võiga kokku ja kleebi sellele kõrgenduseks küpsetuspaberi ribad, nii et koogivormi servade uus kõrgus  oleks ca 15 cm.

4. Pane ka koogivormi põhja küpsetuspaber.

5. Tõsta biskiitpõhi koogivormi sisse. Tõsta biskviitpõhja peale pirnitükid.

6. Kalla selle peale täidis. Aseta üleööks külmkappi tahenema.

7. Katteks sulata pannil või ja suhkur. Tõsta sisse tükeldatud biskviitkoogi tükid. Pruunista kergelt. Rösti pannil pähklid. Pane jahtunud biskviitkoogi tükid ja pähklid kohviveskisse köögikombaini ja peenesta. Pudista koogile.


SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 01.sept 2014 10:30
Koore kogus sai kirja ja pähklite jutt ka. Külmutatud pirnid sobivad juhul, kui need olid enne siirupist läbi käinud :)
Kiku 01.sept 2014 10:01
Ja kuhu pähklid lisada :)
metsaline 01.sept 2014 09:51
kui palju rõõska koort vaja on . ja teiseks sooviks teada kas võib kasutada ka külmutatud pirne .
1