Uudiskiri Instagram Facebook
 
Tordid

Ämblikutort

Tordid

Ämblikutort

Lia Virkus Kõrvitsatoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa

40-60 min

Retsept
portsjonile
200 g Kõrvits
50 g Või
3 tk Muna (suur)
2.5 dl Suhkur
2 spl Jahvatatud ingver
3 dl Nisujahu
1 spl Kaneel
2 tl Küpsetuspulber
ŠOKOLAADIGLASUUR
100 g Tume šokolaad
2 spl Vahukoor
VALGE GLASUUR
1 dl Tuhksuhkur
2 tl Vesi
1. Koori ja riivi kõrvits. Sulata või.

2. Vahusta munad suhkruga ning sega juurde kõrvits, või ja ingver.

3. Sega omavahel kuivained (jahu, kaneel ja küpsetuspulber) ning sega tainasse. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse
koogivormi.

4. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30‒35 minutit. Lase jahtuda.

5. Šokolaadiglasuuri valmistamiseks kuumuta koor keemiseni, tõsta pliidilt, lisa tükeldatud šokolaad ja sulata segades.

6. Kalla glasuur koogile ja lase tahkuda.

7. Sega tuhksuhkur veega ja pritsi ämblikuvõrguna koogile.

Märksõnad

ämblikutort

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool