Uudiskiri Instagram Facebook
 
Tordid

Šokolaaditort Talvi moodi

Tordid

Šokolaaditort Talvi moodi

Talvi Allik Tordilõik
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Andra Kalda

üle 60 min

Retsept
BISKVIIT
5 tk Muna (L-suurus)
180 g Suhkur
125 g Nisujahu
65 g Tärklis
1.25 tl Küpsetuspulber
KREEM
300 g Rõõsk koor 35%
160 g Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
250 g Hapukoor
400 g Kohupiim
150 g Pähkli-nougatit (nt Odense)
IMMUTAMISEKS
1.25 ml Kange must kohvi
3 spl Brändi
GANACHE
300 ml Rõõsk koor 35%
300 g Tume šokolaad
20 g Või
1. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel jahu, tärklis ja küpsetuspulber. Sõelu kogu kuivainete segu korraga munavahule. Sega vispliga alt üles liigutusi tehes ettevaatlikult, kuid kiiresti ühtlaseks. Tükke ei tohi olla, kuid ära üle sega. Vala tainas 28 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit. Kontrolli küpsust tikuga. Lase biskviidil rätiku all täielikult jahtuda. Lõika jahtunud biskviit neljaks kihiks.

2. Täidiseks vahusta 35% koor koos suhkrutega enamvähem tugevaks, lisa hapukoor ja vahusta tugevaks vahuks. Mikserdamist jätkates pane hulka ka kohupiim.

3. Immuta kõiki biskviidikihte kondiitripintslit kasutades kohvi-brändiseguga. Määri kõikidele biskviidikihtidele kreemi, aseta kihid üksteise peale. Ühte kihtidevahesse määri nii kreemi kui ka eelnevalt veevannil vedeldatud pähkli-nougatit. Määri ühtlaselt kreemiga ka tordi küljed ja pealispind. Pane küpsetis külmikusse ja lase vähemalt 1 tund seista.

4. Ganache’i jaoks kuumuta koor, aga ära lase keema. Lisa kuumale koorele šokolaad ja või, sega, kuni ained on sulanud. Lase jahtuda. Vala tort poole koguse ganache’iga üle, kallutades torti küljelt küljele, et ka ääred saaksid šokolaadiga kaetud. Ülejäänud šokolaadisegu vahusta mikseriga tugevaks vahuks, ära ainult üle vahusta, muidu muutub segu võiks. Kaunista tort kondiitripritsi abil vastavalt oma fantaasiale. Lisa kaunistuseks šokolaadivigureid, martsipanililli, pähkleid ja muud meelepärast.

HEA TEADA!
* Vaja läheb 8 cm läbimõõduga vormi

* Söö torti alati valmistamisele järgneval päeval, siis maitseb see kõige paremini. 

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 05.nov 2014 09:37
300 g koort on ühtlasi ka 3 dl ehk 300 ml :)
? 30.okt 2014 20:40
Kas kreemis on vaja r66sk koort 300 g? V6i on see m6eldud ml?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes