Uudiskiri Instagram Facebook
 
Tordid

Kräsupeatort

Tordid

Kräsupeatort

Annika Aavik Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Valmar Voolaid

40-60 min

Retsept
3 tk Muna
2 dl Suhkur
200 g Hapukoor
1 tl Söögisooda
3 dl Nisujahu
2 spl Kakao
397 g Suhkruga kondenspiim
TUMEDA PÕHJA VAHELE
2 dl Hapukas moos
KREEM
800 g Hapukoor
1.5 dl Suhkur
GLASUUR
50 g Tume šokolaad
1 spl Või
2 spl Kakao
100 ml Rõõsk koor 35%
1. Vahusta munad suhkruga. Lisa kondenspiim, hapukoor ja soodaga segatud jahu, sega ühtlaseks.

2. Vala pool tainast küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 20
minutit – kontrolli küpsust puutikuga.

3. Lisa teisele tainapoolele kakao ning küpseta samamoodi.

4. Kreemiks sega hapukoor suhkruga.

5. Lõika jahtunud pruun tordipõhi kaheks kihiks. Pane alumine pool serveerimisalusele
ja määri peale moos. Kata teise kihiga.

6. Lõika hele põhi kuubikuteks ja sega kreemiga, laota vormi tumedale kihile.

7. Glasuuriks sulata šokolaad koos võiga. Lisa rõõsk koor ja kakao ning kuumuta keemiseni. Nirista tort glasuuriga üle ning hoia üleöö külmas.

KOMMENTAARID

kokkaja 21.nov 2014 23:44
No siin pole sõnagi öeldud, et šokolaadi tuleb keeta. Šokolaad koos kõigi lisatavate aintega kuumutatakse keemiseni,st. mullide tekkimiseni. Kummaline oled sina...
Kadri 10.nov 2014 20:47
Šokolaadi ei tohiks kunagi keema lasta, sellega tuleks väga ettevaatlikult ümber käia. Kummaline retsept...
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree