Uudiskiri Instagram Facebook
 
Tordid

Apelsinitort

Tordid

Apelsinitort

Annika Aavik Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Valmar Voolaid

üle 60 min

Retsept
7 tk Muna
105 g Suhkur
126 g Nisujahu
KREEM
300 g Hapukoor
150 g Suhkur
400 ml Rõõsk koor 35%
1 tk Värskelt riivitud apelsini koor ja pressitud mahl
APELSINIŽELEE
100 g Suhkur
15 g Želatiin
250 ml Apelsinimahl
KAUNISTUSEKS
2 tk Suur apelsin
1. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa ettevaatlikult segades jahu. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 26 cm vormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 15–20 minutit.

2. Kontrolli küpsust puittikuga. Jahuta biskviit ja lõika 3–4 kihiks.

3. Valmista kreem, selleks vahusta koor, hapukoor ja suhkur. Lisa apelsinimahl ja riivitud koor. Määri kreem biskviidikihtidele ja lao need üksteise peale. Määri kreemi ka kõige pealmisele biskviidile.

4. Pane tort külma seisma.

5. Želee jaoks keeda mahl ja suhkur siirupiseks. Paisuta želatiini mõne supilusikatäie veega ja lisa kuuma siirupisse. Lase vedelikul jahtuda.

6. Kaunista tort apelsiniviiludega ja kata želeega. Aseta enne serveerimist mõneks tunniks külma

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke