Küpsetised  » Tordid

Riisipudrutort valge šokolaadiga

Keskmine hinne: 2.77 Allikas: Pereköögi kokaraamat 2 Autor: Lia Virkus
Oled sa enne maitsnud riisipudruga valmistatud torti? See jääb tõeliselt mahe ja lahe. Kaunista tort viinamarjamahlas keedetud ploomidega või muud moodi, näiteks värskete marjadega.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 10 portsjonit
1. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale.

2. Leota täidise tarvis želatiinilehti külmas vees 5 minutit. Mikserda koor poolvedelaks vahuks. Sulata šokolaad kuumaveevannil.

3. Sega koor, sulašokolaad, riisipuder ja vanillsuhkur. Pigista želatiinilehed kuivaks ja sulata 0,25 dl keevas vees. Lase želatiinisegul mõni minut jahtuda ja nirista siis täidise hulka, samal ajal hoolikalt segades. Kalla täidis vormi põhja peale ja pane tort 4–12 tunniks külma.

4. Kaunistuse valmistamiseks pane keedunõusse ploomid, vesi, suhkur ja mahl. Kuumuta väiksel tulel pool tundi (kuni vedelik on siirupitaoline). Lase jahtuda.

5. Tõsta tort serveerimisalusele ja laota jahtunud ploomid koos maitsva siirupiga tordi keskele
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa