Küpsetised  » Tordid

Kohupiimatort

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Kellele ei meeldiks üks kerge ja lahe kohupiimatort? Sellele nostalgiatordile annab imehea maitse apelsini ja sidruni riivitud koor ja mahl. Tänapäeval võid valmis muretaina osta ka poest ja küpsetada põhja sellest.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 12 portsjonit
1. Sõelu jahu kaussi, lisa sool ja suhkur, lisa tükeldatud külm või ja näpi ühtlaseks. Lisa muna ja sega ühtlaseks tainaks. Paki kilesse ja tõsta pooleks tunniks külma.

2. Rulli ümmarguseks kettaks ja tõsta küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Küpseta 200 kraadi juures 10–15 minutit, kuni värvus muutub helepruuniks. Lase vormis jahtuda.

3. Sega kohupiim koore, suhkrute ning riivitud sidruni- ja apelsinikoore, pressitud sidruni- ja apelsinimahlaga. Vahusta kohupiimamass kohevaks vahuks.

4. Leota želatiini külmas vees, sulata kuumas veevannis, lase hetk jahtuda ja sega kohupiima hulka. Sega sisse ka pestud ja kuivatatud rosinad. Tõsta kohupiimamass jahtunud muretainapõhjale, silu pealt ühtlaseks.

5. Pane mõneks tunniks kuni järgmise päevani külma. Libista tort vormist serveerimisalusele.

6. Soojenda marmelaad potis ja määri õhukese kihina tordi peale ja külgedele. Suru tordi külgedele röstitud mandlilaaste, hakitud pähkleid või praetud kaerahelbeid. Tõsta serveerimiseni külma.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa