Küpsetised  » Tordid

Beseetort konjakise võikreemi ja šokolaadiga

Keskmine hinne: 1.49 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Vana hea beseetordi klassika! Mõnusalt konjakine võikreem maitseb beseepõhjade vahel imehea. Pane kreem
beseepõhjade vahele vahetult enne serveerimist, kui soovid krõbedat maitseelamust. Kreemiga läbiimbunult
maitseb tort väga hea ka järgmisel päeval!
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 12 portsjonit
1. Vahusta munavalged – algul aeglasel käigul, 20–30 sekundi pärast lülita vahusti kiiremale käigule. Kui munavalge on saanud valgeks vahuks, lisa vähehaaval suhkur, vahustamist jätkates.

2. Jaga vaht pooleks ja määri kahele võiga määritud küpsetuspaberile 1 cm paksuse kihina ringikujuliselt. Esimene laota ühtlase kihina, teine besee pritsi läbi kondiitripritsi või laota mustriliselt laiali.

3. Küpseta ahjus 120 kraadi juures pöördõhuga umbes 1 tund. Jäta lahtise uksega ahju jahtuma.

4. Kreemi jaoks vahusta toasoe või suhkrute ja kondenspiimaga vahule, lisa vahustamist jätkates vähehaaval hulka konjak ja sega viimaks käsitsi hakitud šokolaad.

5. Vahetult enne serveerimist tõsta sile besee serveerimisalusele, määri peale kreem ja tõsta teine, kohevam beseekiht peale. Puista üle tuhksuhkru ja hakitud šokolaadiga. Kaunista maasikatega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa