Uudiskiri Instagram Facebook
 
Tordid

Mango-granadilli juustutort rukkileivapõhjal

Tordid

Mango-granadilli juustutort rukkileivapõhjal

Lia Virkus Lia tordid
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Eksootilisi maitseid esindav juustutort, mida on mugav sügavkülma ette teha. Valmib kiirelt ja lihtsalt ning säilib sügavkülmas fooliumisse pakituna mitu nädalat.

üle 60 min

45 minutit + 4,5–12 tundi sügavkülmas

Retsept
portsjonile
RUKKILEIVAPÕHI
150 g Riivitud must rukkileib
50 g Või
2 spl Tume roosuhkur või fariinsuhkur
KATE
4 dl Rõõsk koor 35%
1 dl Roosuhkur
2 tl Vanillsuhkur
200 g Maitsestamata toorjuust
300 g Kohupiimapasta või ricotta
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor
5 dl Mangobüree (nt Bonne)
KAUNISTAMISEKS
4 tk Granadill
1. Põhja valmistamiseks sega riivitud leib ja suhkur sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale. Pane katte valmistamise ajaks sügavkülma.

2. Katte tarvis vahusta koor suhkrutega. Lisa toasoe toorjuust ning kohupiimapasta või ricotta, mikserda ühtlaseks. Sega hulka riivitud sidrunikoor ja pool mangopüreest. Laota segu vormi rukkileivapõhja peale. Pane vorm pooleks tunniks sügavkülma.

3. Laota tordi peale ülejäänud mangopüree. Pane tort veel 4–6 tunniks kuni ööks sügavkülma.

4. Tõsta tort pool tundi enne serveerimist toatemperatuurile. Vahetult enne serveerimist poolita granadillid, võta lusikaga viljaliha ja kaunista sellega tort.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 07.juuli 2015 08:37
Lp Sven!. Vaadake palun punkti 3. Tort tõstetakse koos vormiga sügavkülma ...
SVEN 02.juuli 2015 14:26
MIS ASI SEDA KOOS PEAKS HOIDMA? SEE SEGU VALGUB JU LAIALI!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke