Uudiskiri Instagram Facebook
 
Tordid

Maasikatort I

Maasikatort aprikoosi ja šokolaadivahuga

20-40 min

Valmistamisaeg u 35 minutit + 4-5 tundi külmutamiseks.

Retsept
portsjonile
250 g Kuivatatud aprikoosid
1 dl Suhkur
1 dl Vesi
2 tk Valmis tordipõhi (u 20 cm)
TÄIDIS
200 g Šokolaad
3 sl Suhkur
2 sl Külm kange kohv
1 dl Vahukoor
KAUNISTUS
1 kuni 2 Vahukoor
Maasikad
ValmistusviisSulata šokolaad piimas nõrgal tulel. Eralda munakollased munavalgetest. Hõõru suhkur ja siis munarebud ükshaaval shokolaadi hulka, kui see on veel soe. Lisa kohv ja lase jahtuda. Vahusta koor ja munavalged eraldi vahuks. Sega enne koorevaht ja siis munavalgevaht tõstes šokolaadi hulka. Keeda aprikoose suhkru ja veega u 10 minutit. Sega aprikoosid püreeks ja lase jahtuda. Laota aprikoosipüree mõlemale tordipõhjale. Tõsta üks tordipõhi u 20 cm läbimõõduga lahtikäivate äärtega koogivormi. Puista sellele apelsinisukaadi ja laota peale pool šokolaaditäidisest. Tõsta teine tordipõhi täidisele, aprikoosipüree ülalpool, ja kata ülejäänud šokolaadivahuga. Külmuta torti enne serveerimist 4-5 tundi sügavkülmutuses. Võta tort külmutusest u pool tundi enne serveerimist välja, eralda vormiäärtest noaga ja võta vormi ääred lahti.Vahusta koor, tee sellest pritsiga tordile äärekaunistused. Kaunista maasikatega.

KOMMENTAARID

Leena13 27.nov 2009 22:15
Jepp. Muidu arvan, et kook ise maitseb suht hea. :P:D Aga muidu imelik tglt, nii kahju, aga kust ma peaksin talvel maasikad võtma??
mannu 16.dets 2008 20:56
Veits arusaamatu, palju siia muna läheb, seda pole üleval pool kirjas
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga