Küpsetised  » Tordid

Printsessitort

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodu & Aed
Martsipanivaabaga maasika-vahukooretarretise täidisega tort.
Sega tarretise jaoks potis munakollane, piim, suhkur, vanillsuhkur ja maisitärklis. Aja segu keema, kogu aeg vispliga segades. Kui segu on paksenenud, siis lase veidi jahtuda. Vahusta koor. Leota zhelatiinilehti veidi külmas vees, kuni pehmenevad, seejärel lahusta väheses keevas vees. Sega vahustatud koor jahtunud tarretisesegu hulka. Kogu aeg segades vala peene nirena segusse ka zhelatiinilahus. Niisuta alumist tordikihti mõne lusikatäie piimaga. Seejärel määri peale ühtlane kiht maasikakeedist ja selle peale tarretisesegu. Pane teine koogiketas täidise peale ja toimi sellega nagu esimesegagi. Lõpuks pane peale kolmas koogiketas ja kasuta ülejäänud piim selle niisutamiseks. Pane kook mõneks tunniks külma seisma. Sega martsipanivaaba koostisosad ühtlaseks massiks. Rulli martsipanimass kahe küpsetuspaberi või toidukile vahel õhukeseks leheks. Eemalda ülemine paber või kile ja tõsta martsipanileht koogi peale katteks. Säti martsipanileht ilusti, nii et vaap katab kogu koogi pinna ja lõika üleliigne osa ära.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa