Uudiskiri Instagram Facebook
 
Tordid

Muhe mustikatort

Tordid

Muhe mustikatort

Pirukad
PrindiSoovita sõbrale
Valmis tordipõhjal mustikatort kohupiima ja vahukoorega 6-8 inimesele. Kook peab öö läbi jahedas tahenema.
üle 60 min
Retsept
1 tk tordipõhi
immutamiseks mahla või likööri
küpsetuspaber
4 dl kohupiim
2 dl vahukoor
3 sl suhkur
5 dl mustikad
tuhksuhkur
mandlilaastud
Immuta tordipõhi mahla või likööriga, aga ainult veidi, sest niiskust annab ka kohupiim. Tee kahekorra keeratud küpsetuspaberist tordipõhja ümber "kaelus" ja kinnita see nööpnõelte või kleeplindiga. Löö vahukoor kõvaks vahuks ja sega kohupiimaga, lisades maitseks suhkrut ja mustikaid. Tõsta kohupiimamass lusikaga tordipõhjale (paberiääris on vormiks) ja silu pealt tasaseks. Pane tort ööseks jahedasse kohta seisma, et kohupiimatäidis veidi taheneks ja kõveneks. Veel tugevama ja püsivama vormiga koogi saad siis, kui sulatad kohupiimatäidisesse 4-6 želatiinilehte. Enne serveerimist kata ülejäänud mustikatega koogipind, suru need kergelt kohupiimamassi ja raputa peale veel ohtrasti tuhksuhkrut või mandlilaaste või ka mõlemaid. Eemalda paberiümbris ja vii kook kohe lauale.

KOMMENTAARID

NurrMarta 23.nov 2008 17:32
Siit kirjeldusest tundub tõesti nii - teha koogipõhja ümber paberist rõngas vormiks ja tõsta täidis peale. Ehk on siin mõeldud mingit õhemat koogipõhjavarian-
ti? Samas ma arvan, et ei juhtu ka midagi halba, kui lõikad põhja pooleks ja paned osa täidisest sinna vahele. Ma arvan, et mina eelistaks sellist versiooni paksul põhjal olevale paksule täidisekihile.
miugel 23.nov 2008 15:14
Sooviksin teada, kas see mass mis selle tordi jaoks on mõeldud, tuleb panna kõik selle paksu toripõhja peale. Ettetänades.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Minestroone kikerhernestega

Argitoidud
Minestroone kikerhernestega