Küpsetised  » Tordid

Valge šokolaadi-kookosetort

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: TT foorum - mio Autor: Toidutare
Tordivõistlusel osalenud retsept.
Põhi:
150 g (u 10 tk) Digestive-küpsiseid
1 dl kookoshelbeid
75 g võid

Äärtele:
1-2 karambolat ehk tähtvilja (parem kõva)

Täidis:
3 dl vahukoort
2 (u 100 g) valget shokolaadi
250 g kohupiima
1 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
4 želatiinilehte
2 sl sidrunimahla

Glasuur:
1 dl vahukoort
1 dl suhkrut
1 dl kookoshelbeid

Peenesta küpsised ja kookoshelbed soovitavalt köögikombainiga. Lisa hulka sulavõi ja sega ühtlaseks. Kinnita küpsetuspaber lahtikäiva koogivormi (24cm) põhjale. Vajuta segu ühtlaselt paberile. Lõika karambola õhukesteks viiludeks ja pane vormi servade vastu. Valmista täidis. Leota zelatiin külmas vees. Vahusta koor pehmeks vahuks. Sulata shokolaad (nt. mikros). Kalla nats jahtunud shokolaad vahukoore hulka ja vahusta tugevalt. (mina segasin shokolaadi kohupiima hulka, vahukoort soojendada tundus mulle riskantne). Lisa kohupiim, suhkur ja vanillsuhkur.
10. Kuumuta sidrunimahl keema ja lisa sellele kuivaks pigistatud zelatiin. Lisa segu täidisele. (zhelatiini segasin ka kohupiimasegu hulka ja siis kõige viimasena alles vahukoore)
11. Kalla täidis vormi ja lase tarretuda külmikus vähemalt neli tundi. 12. Valmista glasuur. Kuumuta koor ja suhkur kogu aeg segades. Keeda viis minutit kuni muutub paksemaks. Lisa kookoshelbed ja jahuta segades jahedaks.
13. Määri glasuur noaga koogi peale ja lase seista külmikus. Kook vormist serveerimisalusele.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
anete 07.mai 2013 18:53
Kas keegi teab mis on karambola?
dellanella 17.okt 2008 14:53
Väga hea tort. Aga glasuuri peaks peale panema natuke enne serveerimist, kuna pikema aja vältel laseb vahukoor vee välja- muidu saab kook kerge kastmega :D
1