Küpsetised  » Tordid

Astelpaju-kohupiimatort

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: TT foorum - pihelgas Autor: Toidutare
Tordivõistlusel osalenud retsept.
Tainas:
3.5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
0.5 tl soola
1 sl jahvatatud kaneeli
2 muna
5 dl riivitud porgandit
2 dl hakitud mandleid, rosinaid ja aprikoose
2 dl (fariin)suhkrut
1 sidruni riivitud koor
100 g sulatatud võid

Vahele:
astelapju siirupit
kohupiimapastat

Kreem:
200 g maitsestamata toorjuustu või kohupiimapastat
1 dl tuhksuhkrut
0.5 dl astelpaju siirupit
2 dl 35%-list rõõska koort

Sõelu jahu, küpsetuspulber, sooda, sool ja kaneel suurde kaussi. Teises kausis sega omavahel riivitud porgandid, pähklid, rosinad ja suhkur. Ükshaaval sega juurde munad. Lisa riivitud sidrunikoor ja sulatatud ning jahutatud või. Sega juurde kuivainesegu. Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit. Jahuta kook , lõika pooleks, määri vahele kohupiima siirupi segu. Sega omavahel toorjuust, siirup ja tuhksuhkur. Lisa vahustatud koor. Määri kreem koogile kaunistuseks maasikad ja astelpaju marjad.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa