Uudiskiri Instagram Facebook
 
Tordid

Valge šokolaadi tort

Tordid

Valge šokolaadi tort

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Võrratult maitsev kohupiima-šokolaaditort valmib vaid kokkusegamise vaevaga.

20-40 min

Retsept
250 g digestiv&#034i küpsised (või piparkoogid)
75 g või
TÄIDIS
400 g kohupiimapasta
2 dl vahukoor
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
300 g valge šokolaad
1 dl soovi korra röstitud pähklid
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu võiga määritud lahtikäiva koogivormi põhja ja osaliselt ka äärtele. Sulata šokolaad veevannil või paksupõhjalises potis nõrgal kuumusel. Sega mikseriga omavahel kohupiim, vahustatud koor, sulatatud šokolaad ja vanillsuhkur. Kalla segu vormi ja hoia enne serveerimist mõned tunnid külmkapis.

KOMMENTAARID

Liana 15.märts 2015 19:21
Tort valmis tehtud ja maitstud ka. natukene liiga magus minu jaoks, panin küpsiste peale mustikaid ja vaarikaid, oleks võinud rohkemgi panna. Järgmine kord panen sokolaadi vähem ja siis peab vist zelatiiniga aitama tarretamist. Soovi-
tan kõigile proovida - fantaseerida.
annu 23.nov 2014 16:26
Tegin siis selle retsepti järgi aga valgešokolaadi asemel panin tumedat šokolaadi. saab siis näha mis välja tuleb, usun, et tumeda šokolaadiga see kakuke ehk nii magus tohiks tulla.
edškin 06.nov 2014 08:57
Teen isadepäevaks, õde soovitas. Tundub lihtne ja lahe:)
Maarja 01.nov 2013 23:53
Ma panin 400g šokolaadi (mulle maitseb väga magus valgešokolaadi tort/kook), küpsiseid 50g rohkem, võid 25g rohkem, vanillisuhkrut pool tl rohkem, kohupiima 50g rohkem ning põhja peale, enne kui šokolaadisegu peale valasin, panin vaarikaid ja mustsõstraid. Segu sisse panin veel ca 8-9g żelatiini. Vaatab siis, kuidas välja tuleb... :) Homme päeval läheb mugimiseks. Iseenesest oli kooki jube lihtne teha!
Merilin 12.okt 2013 12:40
Tegin tervete metspähklitega ja käis võistlus, kes nüüd rohkete pähklitega koogitüki sai:) Ühesõnaga pähklitega ärge koonerdage, jube mõnusad on seal sees. Kui mida päev edasi, seda aina paremaks läheb kook. Sõime ise 3 päeva kooki, noo see kolmanda päeva kook oli suisa võrratu. Soovitan!
Carolina 22.aug 2013 20:57
Nämmmm, lihtne ja kiire valmistada. Kindel lemmik nüüdsest!
Salkz 02.sept 2012 01:24
Tegin samuti seda kooki, kuid panin 150g võid ning surusin küpsised katki suure puulusikaga. 3 tunniga läks kook piisavalt tahkeks ning väga maitsev oli.
h3lts 08.nov 2011 14:38
lihtsalt kõige lemmikum, suuurepärane :)
anxsar 03.sept 2011 21:44
Väga maitsev tort ja kaob laualt, nii kiirest, et perenaine ei jõua kohvigi välja valada. Esimene kord kui tegin, jäi täidis pisut vedel, nüüd olen lisanud 7g Santa Maria zelatiinipulbrit ja täidis püsib ideaalselt koos, ega ei ole ka liig tarretanud. Katteks olen pannud värskeid või külmutatud maasikaid ning metsmaasika tarretisega üle valanud, kena kaunistus ja maitseb ka hästi. Üks kord pudistasin näpuvahel küpsised, aga siis ümbris ka pudises kui kooki lahti lõikasin. Parem on ikka saumikseriga küpsised purustada, siis jääb ümbris korralikult kõva.
e2p 25.aug 2011 14:39
Ülilihtne kook. Mina tegin põhja piparkookidest- lasin kombainiga puruks. tuli hea tihe põhi. ?okolaadi sulatades panin tilga vett sisse, seetõttu tuli pealmine osa sutsu vedelapoolne. Aga mis peamine- kook kadus nigu niuhti sööjate kõhtu!
MAri 16.märts 2011 16:12
Tõeline magusapomm :)
degfhlj 26.jaan 2011 12:26
Olen seda kooki paar korda teinud..ja lihtsalt lemmik kook!Super hea, ühe korra tegin ka nii, et lisasin pähklid, ja pähklitega on isegi parem, peale panin veel mandleid, mis tegi oogi välimust pisut ilusamaks, aga seda panin ka ainut äärtesse!:) soovitan kõigile, kes ei viitsi väga küpsetada ja tahavad kiirelt valmis saada! Põhja soovitan panna umbes 5 mm paksune kiht küpsiseid, muidu tahab põhi kuidagi lahti pudiseda, kui seda tõstma hakkata, ja kindlasti pudistada küpsised väga peeneks, sest pärast suremad tükid imevad ka selle või sisse ja kokku tulevad kõvad tükid, polnud eriti hea siis, nii juhtus mul esimene kord:/
DjaJ 09.dets 2010 06:12
Üks mu uus lemmik, kerge teha, mõnusalt magus (kui parasjagu keegi ei taha niiii magusat, siis hapusid marju sügavkülmast kastme tegemiseks ikka leidub) ja hea ka 12 h hiljem! Alguses vaatasin, et küpsise-või segu ei haakunud ja kartsin et põhi vajub laiali aga ei vajunud. Soovitan seda kooki kõigil proovida - see on hea vaheldus küpsetamisele!:H
mex25 23.nov 2010 19:27
Mega hea! Panin ühe paki kohupiimapastat ja ühe paki kohupiima, ülejäänud asjad nii nagu retseptis kirjas. Tegin kõrvale ka vaarika toormoosi, kuna kartsin, et liiga magus on, aga oli täiesti paras. Minu uus lemmik tort, lihtne, kiire ja ülimaitsev!
Kristi 12.nov 2010 16:51
Tegin enda sünnipäevaks, otsisin lihtsalt midagi lihtsat mille saab hommikul valmis teha ja õhtul külalistele pakkuda. Mina tegin tavalistest Kalevi küpsistest vaniljemaitselised. Panin kolm pakki küpsiseid, 2 pakki maitsestamata tavalist lahjat kohupiima, pakk vahukoort ja turult ostetud valge shokolaad pähklitega u. 300 grammi. Sain kandiku täie õhema põhjaga ja jätkus ka suurema kausi põhja, kuna spetsiaalset vormi mul polnud. Kõik kiitsid ja kõik söödi ära. Parajalt magus tänu shokolaadile. Nämm nämm, teen kindlasti veel, lihtne ja mugav retsept.
äge 04.nov 2010 16:52
näeb hea välja
karmen515 21.mai 2010 10:51
Mina panin ka Digestive küpsiseid rohkem, et põhi oleks paksem. Ka võid sai rohkem pandud ning põhi püsis väga hästi koos. Kaste sai tehtud vaarikatest, millele peale püreestamist lisasin ka veidi suhkurt, kuna muidu oleks väga hapu jäänud. Jumalik kook - kõik kiitsid!
Evelin 11.mai 2010 17:07
Et põhi paremini koos seisaks võib alati ka küpsisepuru segada kondenspiimaga, mis ei sisalda suhkrut. Suhkruga kondenspiim teeb muidu koogi veel magusamaks. Mina tegin esimene kord võiga kuid jah lõigates lagunes põhi nii mis kole, nüüd teen kondendspiimaga mis hoiab veel paremini põhja koos :) Muidu on super tort:D
Merilin 13.veeb 2010 17:55
Niinii, panin enda versiooni nüüd külmkappi seisma. Kasutasin ära terve paki digestive küpsiseid (400g), et põhi veitsa paksem oleks. Samuti lisasin ka veits võid, sest küpsiseid oli ju rohkem. Kohupiimakreemi asemel kasutasin tavalist maitsestamata kohupiima ja vanillisuhkru asemel lisasin ühe supilusikatäie kondenspiima. Eks näis kuidas välja kukub:).
NupsikMusi 12.jaan 2010 19:41
väga hea ja maitsev,ise tegin,kerge ja lihtne. Enamus sõin ise ära, teiste jaoks oli liiga magus:D
Secu 30.dets 2009 15:33
Väga hea ja maitsev ning valmib kiirelt!
NupsikMusi 06.nov 2009 11:57
ülimalt hea tort , tegin ise ja ma ei muudaks seal midagi:D
Ints-poiss 12.okt 2009 16:01
Tegin ja oli väga hea. Teen kindlasti veel.
nipihiir 23.juuli 2009 18:57
see on maailma parim kook. tegin seda. minu jaoks oli magusus paras. mul ei jäänud kohupiimapastaga vedel, kuigi algul kartsin, ?okolaad hoidis ilusti koos ja sai ilusaid tükke lõigata. teen kindlasti veel.
Annake 08.juuni 2009 11:18
Olen juba kaks korda teinud. Esimene kord kohupiimaga ja teine kord kohupiimapastaga. Viimasega jäi vedel.
12
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes