Küpsetised  » Tordid

Šokolaadi-mascarponetort

Keskmine hinne: 1.98 Allikas: 100 rooga
Õhuline ja sametise maitsega tort. Parima tulemuse saavutmiseks kasuta mascarpone toorjuustu, aga sobivad ka teised maitsestamata toorjuustud.
Kogus: 1 portsjon
Jahvata pähklid ja küpsised peeneks jahuks. Lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks. Suru segu 20 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhja. Küpseta ahjus 200°C juures 5-10 minutit. Sulata šokolaad ja kohv kuumaveevannis. Vahusta munakollased ning pool fariinsuhkrust. Sega kuum šokolaadimass munavahu hulka. Kui segu on jahtunud, lisa toorjuust. Vahusta munavalged, lisa ülejäänud fariinsuhkur ja sega ettevaatlikult šokolaadisegusse. Kalla mass jahtunud tordipõhjale. Pealispinna kaunistamiseks tee kahvliga tordi peale ringikujulisi triipe. Tõsta külmkappi viieks tunniks kuni üleöö.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
nooo 16.jaan 2015 18:00
See tore tort voolab kõik laiali. Tegin kõik retsepti järgi. Ilmselgelt peaks retsept vist põhjalikum olema? See oli kohe näha, et liiga vedel jääb :/
Siiri Kirikal 24.juuni 2013 08:34
Tõsi, selle koogi kate ei lähegi kõvaks, vaid jääb kooki katma kreemina, mis laiali ei valgu.
Marta 23.juuni 2013 15:34
Minul millegi pärast ei läinud see kate kõvaks ning pärast pidin lusikaga kausist nagu kohupiima sööma ...
charlott 14.mai 2011 10:54
Kas mõruda shokolaadi asemel võib kasutada ka tavalist shokolaadi? kuna siis vist ei tule nii mõru? mulle endale väga ei meeldi mõrudad asjad/küpsetised
maria 09.jaan 2011 17:35
Kui kohvi ei ole, siis millega sobiks see asendada ? Oskab keegi targem äkki nõu anda.
eleri 24.nov 2010 13:58
Kasutasin toorjuustu asemel Ricotta kohupiimakreemi ning tuli ka väga maitsev ja hinna poolest veidi odavam.
kaie 11.okt 2010 16:17
Proovisin ka nelja muna asemel kaht muna, hangus hästi ja tuli maitsev.
Kerli 17.aug 2010 12:23
Tegin 2. muna ja mascarponega ning hangus väga hästi ära. :)
liina 10.aug 2010 15:17
maitse on super aga tõesti ei hangu ära see kate. soovitan teha kas väikestes vormikestes, et ei peaks igale ühele lõikama tükikest või siis panna zelatiini
PT 03.juuli 2010 18:21
Mascarponega ei hangugi hästi :S Tegin toorjuustuga ja hoopis teine tera :) Soovitan!
Miki 11.mai 2010 22:46
Suhteliselt mõru tuli. Järgmine kord panen rohkem suhkurt ja mitte fariin, vaid tavalist!
1