Küpsetised  » Tordid

Puuvilja-kohupiimatort

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Maire Suitsu
Mahlakas puuviljatort kohupiimaga
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Pane üks biskviitketas serveerimisvaagnale ja immuta aprikoosikompoti vedelikuga.
Mikserda kohupiim, suhkur ja munarebud kohevaks.
Pane zhelatiin kompotivedelikuga paisuma ja sulata seejärel kuumas veevannis.
Töötle aprikoosid koos vähese kompotivedelikuga püreeks, hoia ülejäänud vedelik alles.
Mikserda aprikoosipüree kohupiimaseguga kokku ja lisa leige zhelatiinilahus.
Vahusta koor tugevaks vahuks, kalla see püree peale ja tõsta nobedasti alt ülespoole ühtlaseks.
Tõsta otsekohe pool täidisest tordipõhjale ja määri laia noga laiali; jäta servad paari sentimeetri võrra katmata.
Aseta peale teine biskviitketas ja vajuta seda kergelt käega keskelt servade suunas, nii et täidis liigub servadeni; immuta biskviitketas pealt kompotivedelikuga. Korda kogu eelnevat tegevust veelkord.
Tegutse nobedasti, sest zhelatiini mõjul hakkab täidis peagi tarduma.
Mähi tort koos alusega üleni toidukilesse nii, et kile surub ka tordikihid kergelt üksteise külge; pane mõneks tunniks või üleöö külma.
Enne serveerimist eemalda kile ja määri tordi pinnale veidi tihket marmelaadi, mis puuviljakaunistuse enda külge seob.
Pese ja kuivata viinamarjad, kompotipuuvili nõruta, vajadusel tükelda ning patsuta köögipaberiga kuivaks.
Kasuta koogi kaunistamisel oma fantaasiat ja maitse-eelistusi.
Koogi külgedele määri palettnoaga vahukoort, mille hulka võid segada shokolaadi- või pähklipuru.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kulbikeerutaja 08.juuli 2010 09:57
Igale kettale kulus kaks muna.
kulbikeerutaja 08.juuli 2010 09:55
anettele- vaata siit tordipõhja retsepti. Mina tegin aga nii: vahustasin munakollased 0,2 dl suhkru ja 2 sl sooja veega heledaks kreemjaks vahuks. Vahustasin munavalged 0,8 dl suhkruga tugevaks vahuks. Segasin 1,3 dl jahu hulka kakaod (silma järgi, et tume tuleks), siis segasin selle munakollasega ja lõpuks ettevaatlikult munavalge juurde, et vaht alla ei vajuks. Kallasin vormi (25 cm) ja küpsetasin 180 C juures kuni on küps. Kokku oli selliseid kettaid tarvis 3 tk. Võib küpsetada ka ühe paksu ja see siis kolmeks õhemaks lõigata.
anette 02.märts 2010 15:06
kas te tegite tavlise biskviidi ja lisasite lihtsalt kakaod juurde sinna taignasse?äkki keegi viitsix biskviidi retsepti kirjutada.ja kui suure läbimõõduga vormis tegite?
kulbikeerutaja 11.nov 2009 11:26
Mina sain biskviitpõhjad ka 6 munaga. Lisasin veel 2 munavalget, mis täidisele minevast munakollasest üle jäid, et ei peaks minema viskama. Täidise tegin küll retsepti järgi, kuid teda tuli palju ja oli vedel ka, nii et teda laiali hõõruda poleks olnud võimalik, kallata tuli. Ma panin biskviitpõhjad vormi, siis kallasin täidise peale. Vormita oleks ta mööda kööki laiali voolanud. Katteks piisas täiesti ka 2 dl vahukoorest. Mait-
sev oli, kuid järgmine kord panen täidise sisse kompotiviljade tükke, et mahlasem oleks. Maksma läks umbes 120 kr.
Annely 07.nov 2009 10:27
Emotikonid... Põhja tegin 8 muna, 8 spl. jahu ja 8 spl suhkruga:)
Annely 07.nov 2009 10:25
Väga maitsev tuli! Natuke tegin teisiti, kui retseptis. Biskviitpõhjad tegin suhtes 8:8:8. Jagub kolmeks lõigata. Täidises kasutasin vaniljekohupiimapas-
tat, aprikoosikompoti asemel kodust hapukat õuna-pohlamoosi. Väga maitsev jäi ja ilusat roosat värvi.:) Kaunistasin mandariinitükkide ja külmutatud vaarikatega. Ei jää liiga magus ja on mõnusalt mahlane.
Anne 30.juuni 2008 22:57
Aga kust saab seda biskviidipõhja ? ma pole sellist kuskil näinud .
hiiulanna 19.jaan 2008 22:18
mina proovin ka seda
Koppa Anna 04.jaan 2008 23:21
nii ja naa
gallup14 13.märts 2007 19:01
PEAX PROOVIMA:P
merka211 11.märts 2007 18:12
olen teinud seda ennegi hirmus hea tort on namm...:)
Erteke 26.veeb 2007 12:36
väga hea asi;) Tehke ja te ei kahetse;)
eepos 26.veeb 2007 08:35
Kindlasti väga maitsev ja tervislik.
1