Küpsetised  » Tordid

Sacheri tort

Keskmine hinne: 3.69 Allikas: Oma Maitse
Tort, mille pärast on peetud suisa kohtulahinguid.
Soojenda ahi 175 kraadini. Sulata šokolaad. Purusta mandlid köögikombainis ja sega jahu küpsetuspulbriga. Vahusta suhkur ja või heledaks kohevaks vahuks. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval munakollased. Lisa sulanud šokolaad, jahu ja tugevalt vahustatud munavalged. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Küpseta 45 minutit. Lase jahtuda. Lõika horisontaalselt pooleks ja pane vahele aprikoosimoosi. Sulata šokolaad, sega õliga ja kata sellega kook. Tõsta jahedasse tahenema.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 23.apr 2013 09:19
Tordist jagub 8 inimesele. Kui mõni soovib väiksemat tükki, siis ka kuni 10 inimesele.
Epp 22.apr 2013 21:26
Kas keegi oskab öelda, kui suur tort sellest tuleb ? Mitmele inimesele umbes jagub ?
anni 29.märts 2012 14:42
Tegin retsepti järgi.väga hea tuli ja õli pole vaja karta see ei riku mingit maitset ära.
Helen 31.jaan 2012 15:49
Tere Perenaised:) Siin see Õli retseptis on täiesti õige:) Õli teeb ?okolaadi pehmeks ja lõigatvaks. Sest ilma selleta on ju sokolaad kõva ja vägagi murenev.:) Mina Soovitan kindlasti üli kasutada. Ja tean seda Kuna ise olen Kondiiter!:)
Änn 01.jaan 2011 23:38
Mingis retseptis oli et ?okolaad vahukoorega segada, mitte õliga:)
asti 10.sept 2010 19:25
väga hea kook,tehke sokolaad ise on veel parem:P
joe 12.aug 2010 18:13
hästi paned liisa :D
Helina123 20.juuni 2010 19:02
Just tegin, ülihea. (Y)
ts2ku 23.mai 2010 11:10
Super hea kook :)
Tulinelk 31.märts 2010 16:14
glasuuri olen alati teinud nii, et shokolaadile lisan veidi võid ja kohvikoort. Väga hea kook iseenesest aga originaaltordis on ikka midagi sellist lisatud, millele palja mekutamisega jälile ei jõua.
KarolinL 24.veeb 2010 16:33
Tegin täpselt retsepti järgi ja jube hea kukkus välja. Ainus asi, mis häiris oli kate -- külmiku temperatuuril kivikõva nagu paljas ?okolaad, järgmine kord panen rohkem õli.
kalli kalli 25.jaan 2010 08:45
kui aprikoosimoos asendada mustsõstramoosiga, siis on veelgi parem ja koogitükk on veelgi isuäratavam. mina kaustan enamasti värskeid või külmutatud mustsõstraid. teen neist toormoosi, aga suhkrut ei lisa. kook on niigi magus aga moos annav pisut vürtsikust.
margoo2 04.aug 2009 22:13
toiduõli pehmendab sokolaadi selleks on ka seda vaja lisada aga üks versioon on veel lisa natuke vahukoort ... paned ?okolaadi vee vannile sulama ja võid kohe lisada ka vahukoore aga koguaeg segades ja kui on ühtlaselt pruun mass siis valada kohe koogile.
kirke 27.juuli 2009 12:07
mulle meeldib see nii väga . see küll ei ole lemmik kook , kuid sellest on see väga hea . ma mäletan , kui emme seda tegi , kuna külalised oli külla kutsutud :)
Liisa Jerahtina 23.juuli 2009 16:40
ülisitt kook minumeelest:N
tulikuum 14.mai 2009 17:26
mul läks õli lihtsalt meelest :D aga muidu vägaaa maitses kõigile. Mulle meeldis, et jäi mõnus mahlane. Kartsin kaa, et läheb kõvaks, kui veidi seisab, aga ei läinud. Järgmine kord paneksin moosi rohkem...
siirikirikal 15.apr 2009 13:52
Miks te seda õli niiväga pelgate? Õli on üsna neutraalse maitsega, ?okolaad ise on ka loomult rasvane asi, seega ei peaks glasuurile õli lisamine maitset oluliselt muutma.
lemonella 15.apr 2009 12:23
Ma ka kahtlesin selle õli kohapeal ja lõpuks ei lisanudki shokolaadile midagi. Kohe süües oli väga hea, aga hiljem seda kooki enam korralikult lõigata ei õnnestunud - mis kõva see kõva :) Keegi võiks öelda kuidas see glasuur õliga jääb. Ise panen järgmine kord shokolaadile natuke koort või piima hulka.
soh 15.apr 2009 02:39
pole varem kuulnud et shokolaadi õliga segatakse.. ikka natuke piima ja/või võid.
1