Uudiskiri Instagram Facebook
 
Tordid

Maasika-Margaritatort

Tordid

Maasika-Margaritatort

Angelica Udeküll Ajakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Maasikad ja alkohol - see tort maitseb nagu magus patt!
Retsept
portsjonile
PÕHI
4 tk Muna
4 sl Suhkur
3 sl Jahu
1 sl Maisitärklis
1 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
250 g Aedmaasikad
100 g Suhkur
KATE
400 g Kondenspiim
500 g Rõõsk koor
2 tk Laimi mahl
6 g Želatiin
20 g Cointreau
30 g tekiila
Valmista esmalt biskviitpõhi. Selleks vahusta munad suhkruga ja sõelu sisse maisitärklise-jahu-küpsetuspulbri segu. Vala tainas ümmargusse lahtikäivasse vormi ja küpseta seda 190 kraadi juures 15 minutit. Lase põhjal korralikult maha jahtuda.
Eemalda maasikalt rohelised varred ja lõika marjad kuubikuteks. Sega suhkruga. Aseta maasikad jahtunud põhja peale. 
Katteks sega omavahel kondenspiim, laimimahl ja alkohol. Lase želatiinil paisuda ja lisa see kondenspiima hulka. Vahusta rõõsk koor korralikuks vahuks ja lisa ettevaatlikult kondenspiima hulka. Tõsta kattemass ettevaatlikult maasikatele ja aseta tort külma seisma. Põhi peab olema korralikult läbi küpsenud. Seda saab kontrollida puutiku abil, torgates ei tohi selle külge tainast jääda ja pealispind peab olema kuldpruun. Cointreau asemel võid kasutada ka mõnda muud tsitruselist kanget alkohoolset jooki. Maasikatäidise hulka võid maitseks lisada ka mündilehti.

KOMMENTAARID

kati 16.juuni 2010 10:24
kas tingimata peab alko sees olema? keegi ilma ka teinud?
Maiken 15.veeb 2010 17:22
Muidugi tuleb ?elatiin külmas vees paisutada aga kui massi hulka lisada tuleb see enne vesivannis soojendada,et see oleks korralikult vedel.
Ritusja 25.juuli 2009 19:09
Kas zelatiinile piisab ainult paisutamisest, kas seda soojavee vannis sulada laskma ei pea? Tegin üks päev esimest korda elus toorjuustukooki, täpselt retsepti järgi, kus zelatiin sees, kasutasin graanuleid ja need jäid koogi sisse nagu jelliterad. Õnneks olin osa toorjuustust asendanud kodujuustuga ja sööjad pidasid seda kodujuustuks ... :P Aga väga maitsev kook oli! :)
Chalain 16.juuli 2009 14:36
väga hea tort tuli välja. tegin seda oma mehe sünnipäevaks ja kõik kiitsid. :Y
rrannapiiga 13.märts 2009 14:44
Minul tuli küll väga hea välja. Tegin oma sünnipäevaks ja kolleegid olid vaimustuses! Tõesti väga hea! Ei ole liiga magus ega kange.
Didi 01.nov 2008 16:15
Mõeldud ju ongi rõõska koort, 35% rõõska koort ehk siis seda koort, mida ikka kõvaks vahuks saab vahustada! :)
K. 10.aug 2008 21:02
Kas kindlasti pidi see rõõsk koor olema, mitte vahukoor? minul see rõõsk koor küll vahtu ei läinud ning rõõsk koore-kondenspiima mass tuli väga vedel. Maasikatele peale valatud, oli tulemus rõõskoore-
kondenspiima vedeliku sees ulpivad biskviittaigna ja maasika tükid.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes