Küpsetised  » Võõbad, glasuurid, kreemid

Keedukreem

Keskmine hinne: 2.61 Allikas: vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Klassikaline keedukreem kookidele-tortidele.

Lase suhkruga segatud piim keema. Hõõru jahu munadega hoolikalt läbi ja lisa pidevalt liigutades jahutatud piimale, et ei tekiks klimpe. Kuumuta kreemi nõrgal kuumusel segades, kuni tekivad mullikesed pinnale. Lisa või ja jahuta.
Keedukreem on väga sobiv keedu-ja lehttainatoodetele. Eriti hea maitsega kreem on keedu- ja võikreemi segust vahekorras 1:1.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Huvitav küll 19.mai 2017 18:45
Vanillit ei panegi v?
Anne 18.jaan 2014 20:59
Tegin Märt Aro varianti ja väga hea tuli!!! :)
Märt Aro 04.aug 2013 11:12
Pakuks veidi teistsugused kogused (eile testisin, tuli mustika tordi vahele ideaalne) 0,5l piima 4 supilusikatäit jahu (väikese kuhjaga) 4 muna 0,5 klaasi suhkrut 1 teelusikatäis vaniljesuhkrut 0,5 pakki võid (ca 100gr) 1) jahu sega sortsu piimaga, ülejäänud piim lase (paksu põhjaga potis) keema tõusta 2) sega 4 muna suhkruga (ei ole vaja vahustada) 3) vala jahu munade hulka 4) vala sorts kuuma piima munade hulka (sega vispliga, et poleks jahu tükke) 5) vala kogu muna kuuma piima sisse NB! Vispelda!!! Vispelda kogu aeg keema tõusmiseni. Ei tohi põhja lasta! 6) Jahuta kreem toatemperatuurini (nt vesivannil) 7) vispelda kreemi sisse toasoe või. Naudi!
Siiri Kirikal 02.juuli 2013 18:16
Kreem peaks jääma nagu paks jahukaste...nende koguste järgi ei tohiks see küll vedel jääda.
pettunud 01.juuli 2013 20:26
väga vedel tuli kuigi tegin täpselt retsepti järgi :(
Arukülast 17.veeb 2013 14:04
Väga huvitav!
pihlakata 03.jaan 2013 22:14
Tuli väga hea - parajalt paks ja maitsev! Lisasin kreemi peale veel vaarikaid ja õunatükikesi, kook sai supermaitsev! Aitäh retsepti eest!
pettunu 08.dets 2012 17:02
huvitav küll. minul täpselt selle retsepti järgi tuli nagu paks piimakisell. ei ole keedukreemi moodigi
Hindaja 19.nov 2012 14:59
nämmi
vmustankin 21.veeb 2012 13:49
Panin 60g õli ja 40 g võid, siis tulid krõbedamad. Kui mõlemal kuumusel hoida 15 min, siis tooreks ka seest ei jää, kuigi teen päris suuri. Selleks, et nad ilusa kujuga tuleks tehti nõuka ajal kahe külma vette kastetud supilusikaga neid. Tegin ka seekord nii ja kuju oli väga ilus.
Meie0 02.veeb 2012 21:56
lihtne valmistada ja maitsev.
KOKK 28.jaan 2012 13:27
SUPPER
miisu 25.apr 2011 00:43
Keedu kreemis asenda jahu mannaga ja sobib super hästi moskva saiade kreemiks.
Meelis 07.apr 2010 17:57
Kunagi panin Hiiumaa vanaema retsepti jærgi kypsisetordi vahele, tæna siis ka loodetavasti, næis, kuidas vælja tuleb. Sest kondenspiim on siin væljamaal tudengi jaoks liiga kallis.
gis 13.jaan 2010 13:09
Mina panin umbes 6 spl jahu ja siis tuli alles selline piisavalt paks, et kannatas ka lehttaigna pommide sisse panna. Ühesõnaga, kel soov kreemi saiakeste täidiseks kasutada, peaks arvestama suurema koguse jahuga. Eriti hea veel tuleb, kui on viitsimist nõrgal kuumusel seda kaua ja rahulikult segada.
Kris 24.nov 2009 17:11
mmm, just tegin, ülilihtne valmistada ning maitse oli lusikat limpsides ikka imeline :) usun, et kui ta ära jahtub, on ta veel parem. arvan, et kreemisaiale täitsa sobib, mul jäi pisut pudingu moodi, peale väikest seismist jäi ikka tahkemaks küll. serveerin seda klaaskaussidest ning tippu panen külmutatud vaarikaid :)
Laura 16.juuni 2009 14:47
kreemisaiale sobib pigem buberti moodi kreem, kuhu on lisatud ka mannat:)
tubli 02.okt 2008 23:05
kas ta vedel ei j22? kreemisaiale k6lbab?
Pisihelena 06.juuni 2008 12:44
Väga hea retsept, eriti meeldib mulle valmistamisviis. Maitse on ka hea!
meibelin 09.apr 2007 15:52
Nämma! Täna proovin seda teha, sest midagi poel ju teha....
mammuk 07.sept 2006 15:11
norm;)
1