Uudiskiri Instagram Facebook
 
Võõbad, glasuurid, kreemid

NIPP! Valgest šokolaadist karamellkreem

Võõbad, glasuurid, kreemid

NIPP! Valgest šokolaadist karamellkreem

Rita Osa Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Gregor Jürna
Ahjus kõrvetamine annab valgele šokolaadile hõrgu karamellise maitse. Vaimustav üllatus ka neile, kes muidu valgest šokolaadist lugu ei pea.
Kogused 6-le.


Kõrvetatud valge šokolaadi kreem

125 g valget šokolaadi
325 ml 35% koort


1 Kuumuta ahi 120 °C. Tükelda šokolaad, pane kuumust kannatavasse kaussi ja aseta umbes tunniks ahju. Et šokolaad pruunistuks ühtlaselt, sega see iga 20 minuti tagant läbi. Lõpptulemus peab välja nägema piimakohvi
värvi paks mass.

2 Kuumuta 75 ml koort ja vala šokolaadile. Surista saumikseriga ühtlaseks ning jäta jahtuma toatemperatuurini. Vahusta ülejäänud 250 ml koort ja sega šokolaadisegusse. Jaota pokaalidesse ja lase paar tundi enne serveerimist külmikus seista.

3 Paku koos krõbedate küpsiste ja värskete või külmutatud mustikatega.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes