Uudiskiri Instagram Facebook
 
Võõbad, glasuurid, kreemid

Glasuurkreem tortidele ja kookidele

Võõbad, glasuurid, kreemid

Glasuurkreem tortidele ja kookidele

Toidutare Eesti
PrindiSoovita sõbrale
Sametiline ja pehme maitsega kreem tortidele ja kookidele.

kuni 20 min

Retsept
200 g Kristallsuhkur
200 g Või
3 tk Muna
Vanilliin
Konjak
Sega munad suhkruga ja vahusta kuumaveevannis, kuni suhkur on lahustunud. Jahuta 18-20ºC-ni ja lisa vahustatud võile, kuhu on sisse segatud veidi konjakit. Kreem on elastne, sametise ja pehme maitsega, värvuselt kollane. On veerikkam kui võikreem ja seetõttu rikneb kiiremini.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 02.veeb 2013 20:40
Konjakit ei pea tõesti panema, ent väike sorts alkoholi teeb kreemi maitselt särtsakaks, nipp on vanaemade-aegne ja kreemi maitse selle väikese võtte abil paljude jaoks nostalgiline.
väike 02.veeb 2013 11:22
milleks konjak
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes