Uudiskiri Instagram Facebook
 
Võõbad, glasuurid, kreemid

Šarlottkreem võiga

Kuulsa kausikoogi kreem.
Retsept
200 g Või
0.75 kl Suhkur
1 tk Väike muna
0.5 kl Piim
Vanilli
Konjakit
1 Vahusta või poole koguse suhkruga heledaks vahuks.

2 Pane piim keema ja vahusta muna ülejäänud suhkruga. Vala vahustatud munale peene joana pidevalt segades kuum piim. Kuumuta muna-piimasegu 80-90 kraadi juures 5-6 minutit, kuni see kergelt paksenema hakkab. Jahuta 18-20 kraadini ja lisa siis vahustatud võile. Vahusta kõike koos paar minutit.

Märksõnad

toidutare

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 22.jaan 2018 10:34
Aitäh Heli! Taaskord saime ühe vana hea retsepti ära parandatud.
Heli 21.jaan 2018 19:20
0.75 kl Suhkur - Vahusta või suhkruga nagu tavalise võikreemi valmistamisel ja lisa muna-piimasegu. Selleks pane pool suhkrust piimaga keema. Vahusta muna ülejäänud suhkruga. Et siis kuidas seda suhkrut täpsemalt jagada või ja piimakreemi vahel???
Anita 22.apr 2009 17:48
?arlottkreem on tavalisest võikreemist vedelam ning sellepärasr seda kaunistamiseks üldjuhul ei kasutata.. lihtsalt ei jää kena.. kuid tavalise võikreemiga jääb supper ja ka sinna saab lisada erinevaid lisandeid. Võikreem: 420 g võid 500g tuhksuhkurt 60g kondenspiima vanil-
lipulbrit konja-
kit Lisada võib rästitud pähkleid, kakaod, kohupiima, keediseid, kookoshelbeid vms..samuti võib toiduvärvidega värvida, et huvitavam oleks;)
jänku69 16.jaan 2008 00:15
JULGELT SOOVITAN! meie pere lemmiktordikreem.-
mina lisan veel kakaod kui soovitakse pruuni torti.
Anileve 21.apr 2007 17:27
Kas see kreem sobib tortide kaunistamiseks? Kas ta võtab tordipritsist lastes vajaliku kuju või on liiga vedel?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Lavaššis küpsetatud kana

Kanaliha
Lavaššis küpsetatud kana