Küpsetised  » Võõbad, glasuurid, kreemid

Šarlottkreem võiga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Kuulsa kausikoogi kreem.
Vahusta või suhkruga nagu tavalise võikreemi valmistamisel ja lisa muna-piimasegu. Selleks pane pool suhkrust piimaga keema. Vahusta muna ülejäänud suhkruga ja vala sellesse peene joana pidevalt segades kuum piim. Kuumuta muna-piimasegu 80-90ºC juures 5-6 minutit, kuni ta kergelt paksenema hakkab. Jahuta 18-20ºC-ni ja lisa vahustatud võile, vahustades koos paar minutit. Maitselt on šarlottkreem väga hea, kuid samuti suure niiskusesisaldusega, soovitatav kasutada külmal ajal.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Anita 22.apr 2009 17:48
?arlottkreem on tavalisest võikreemist vedelam ning sellepärasr seda kaunistamiseks üldjuhul ei kasutata.. lihtsalt ei jää kena.. kuid tavalise võikreemiga jääb supper ja ka sinna saab lisada erinevaid lisandeid. Võikreem: 420 g võid 500g tuhksuhkurt 60g kondenspiima vanil-
lipulbrit konja-
kit Lisada võib rästitud pähkleid, kakaod, kohupiima, keediseid, kookoshelbeid vms..samuti võib toiduvärvidega värvida, et huvitavam oleks;)
jänku69 16.jaan 2008 00:15
JULGELT SOOVITAN! meie pere lemmiktordikreem.-
mina lisan veel kakaod kui soovitakse pruuni torti.
Anileve 21.apr 2007 17:27
Kas see kreem sobib tortide kaunistamiseks? Kas ta võtab tordipritsist lastes vajaliku kuju või on liiga vedel?
1