Küpsetised  » Võõbad, glasuurid, kreemid

Sefiir

Keskmine hinne: 1.91 Allikas: Vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Munavalgemass.
Kogus: 4 portsjonit
Leota želatiin külmas vees, siis sulata kuumaveevannis. Pool suhkrust pane moosiga keema.
Vahusta munavalge, lisa pikkamööda ülejäänud suhkur. Vala kuum moos ja sulatatud želatiin vahustatud munavalge hulka peene joana. Sefiir on meeldiva hapuka maitsega, kohev ja säilitab hästi kuju.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kaidi 26.nov 2012 12:21
Provisin esimest korda teha. Ei tea veel, kui hästi välja tuli, sest tahenevad alles külmikus, aga kuju on igastahes säilitanud siiamaani. Mul keedist ei olnud, panin sügavkülmutatud vaarikad potti keema ja selle suhkrukoguse, mis retseptis oli, eraldi juurde ei pannud suhkrut. Aga maitse sai küll hea, natuke hapukas ja mahe. Loodan, et tahenevad ka ikka ilusti:)
R T 25.apr 2010 11:13
Foorumites ka palju head infot: http://www.toiduta-
re.ee/foorum.php?tee-
ma=452
Sabiina 19.mai 2009 22:00
proovisin ka esimest korda sefiiri teha, retsepti võtsin raamatust TARRETATUD PIDUROAD, muidu tuli küll välja, aga et polnud kirjas, millal tordi peale panema peab, panin üsna kohe ja ta oli liiga vedel ja vajus ära. Paar tundi hiljem oli küll täitsa kõva, aga kasutama oleks pidanud ilmselt kuskil vahepeal. Eks loodan, et teine vasikas ei lähe aia taha.
Mari 02.veeb 2009 15:21
proovisin kah sefiiri teha, mõtlesin,et tulevad nagu poesefiirid(pätsi-
d).Aga mul ei kuivand need ära,jäid kleepuvaks ja vajusid kokku.
peugeot 25.juuli 2008 19:47
arvatavasti on siin mõeldud klaasi, antud retseptis siis 0,25 klaasi vett
kata 25.juuli 2008 16:54
kas keegi oskab öelda mis on kl`?
titikas 10.dets 2005 00:02
proovisin ja see on ülimagus asi...tasub proovida kui magusaisu on suur
1