Küpsetised  » Võõbad, glasuurid, kreemid

Pumat

Keskmine hinne: 2.08 Allikas: Vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Suhkruglasuur ehk pumat.
Kogus: 1 portsjon

1. VÕIMALUS

Sega suhkur veega ja kuumuta keema. Eelmalda vaht. Lase jahtuda ja glasuuri 70-80ºC juures. Maitse ja värvuse andmiseks võib lisada kakaopulbrit või toiduvärvi.

2. VÕIMALUS
Suhkruglasuuri võib valmistada tuhksuhkrust, mis on ka märksa mugavam ja kiirem moodus. Lisa sõelutud tuhksuhkrule vett, kuni kogu suhkur on märgunud, siis soojenda, kogu aeg segades. Eriti tuleb jälgida, et glasuur ei hakkaks nõu äärtest kõrbema. Glasuuri toodet glasuuri sisse kastes või määri glasuuri peale.

NB! Soovitav on glasuuritavad tooted enne glasuurimist katta moosiga, see annab tootele ilusama läike.
 

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
to totskääbus 27.aug 2014 16:05
kui oma arust oled nii tark, siis peaksid juba omama sellist informatsiooni, et fondant on pumati inglise keelne nimetus.!!!
totskääbus 15.apr 2013 19:20
See ei ole pumat vaid fondant. Ja sedagi mitte õige vaid mingi kodukootud imelik järgi tehtud variant, mida võib ja peakski nimetama ei millekski muuks, kui suhkruglasuuriks.
asd 10.veeb 2013 12:47
@Harru 30.juuli 2011 19:53 Kas selle glasuuriga saab ka tordile nime kirjutada? Ei usu, selleks on eraldi toiduvärviga koort vms vaja.
Harru 30.juuli 2011 19:53
Kas selle glasuuriga saab ka tordile nime kirjutada?
Lugege ja õppige;) 23.märts 2011 09:59
mõttetu retsept
beastly 07.veeb 2009 15:47
ütleksin, et vett läheb suhteliselt vähe... kui kõik kokku ära segada ja soojaks lasta, siis ei tohiks ta nüüd väga paks olla, et klimpidena lusikalt maha kukub aga ka mitte vedel nagu vesi, muidu ei tardu..
miks 23.jaan 2009 11:57
kui palju tuhksuhkrut ja vett??????????
kriss 22.nov 2008 22:14
Kui palju seda vett klaasi suhkru kohta peaks olema?
1