Uudiskiri Instagram Facebook
 
Soolased

Kartulikoorikuga tomati-seenevorm

Soolased

Kartulikoorikuga tomati-seenevorm

Säästu-kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Roog kaalujälgijatele. Ahjus küpsetatud kartulipüreekattega tomati-seenevorm.

20-40 min

Ettevalmistusaeg umbes 5 minutitKeeduaeg umbes 15 minutitKüpsetusaeg umbes 20 minutit

Retsept
portsjonile
12 tk keskmise suurusega kartul
Sool
8 tk Tomat
4 tk Porrulauk
600 g Šampinjonid
Must pipar
4 dl väherasvane piim
4 sl riivjuust
Koori kartulid, lõika pooleks ja keeda vähese soolaga maitsestatud vees pehmeks. Lõika tomatid viiludeks, porru rõngasteks ning shampinjonid neljaks tükiks. Hauta kõik rasva lisamata kergelt läbi. Maitsesta soola-pipraga ja aseta küpsetusvormi. Suru keedetud kartulid läbi sõela, lisa juurde piim ja juust ning maitsesta soola-pipraga. Pritsi kartulimass läbi pritsi köögiviljale ja küpseta rooga eelsoojendatud praeahjus 200°C juures umbes 20 minutit. Kartulimassi võid valmistada ka kartulipüreepulbrist ja riivjuustust (4 sl kartulipüreepulbrit ja 2 sl riivjuustu ühe sööja kohta). See võtab veel vähem aega.

KOMMENTAARID

dete 13.märts 2009 17:35
tundub tõesti huvitav...kohe hakkan tegema :)
murka 14.veeb 2009 02:01
proovisin...ja vaga maitses!
soorebane 28.sept 2006 18:37
Väga maitsev. Kahe inimese kogusest tuleb juba suur vormitäis. Kasutasin 100 g mozzarella juustu. Kartuleid läbi sõela ei ajanud, tampisin tavalise pudrunuiaga. Hoiatus: kui juurvilja praadimisel tekib palju vedelikku, siis soovitav on see ära kurnata, muidu küpseb vorm vähemalt 2x20 minutit.
muskar 18.veeb 2006 21:15
Nii huvitav retsept,tahan kohe proovida!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke