Kalatoidud

Ahjusiig fooliumis

Keskmine hinne: 1.6 Allikas: 100 rooga Autor: Anni Arro
Siig on meie kandis delikatesskala, mida kohtab üsna harva. Kuna siig on hõrgu ja magusa maitsega, ei tohiks seda millegagi üle maitsestada. Kasuta maitseaineid võimalikult vähe – ja saad vastu võimalikult palju.
Kogus: 1 portsjon
Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Hõõru siig seest ja väljast soolaga. Täida tilli, salvei ja võiga ning maitsesta värskelt jahvatatud pipraga. Keera kala fooliumisse, aseta ahjuplaadile ja pista ahju.
Küpseta 200° juures umbes 10 minutit. Võta kala ahjust välja, ava foolium pealt ning lisa natuke valget veini ja aseta kala kõrvale poolitatud kartulid. Piserda üle natukese oliiviõliga ja maitsesta soolaga. Küpseta, kuni kartul ja kala on krõbedad ja kuldsed. Aeg- ajalt võid kartuleid segada, et need saaksid igast küljest ilusti pruuniks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Linda 13.nov 2010 15:22
Sinivares, retseptis on ju "värsked KEEDETUD kartulid".
sinivares 08.nov 2010 12:31
Ma ei saa hästi aru - kartul küpseb oluliselt kauem, kui kala:S Kui ma kala enne 10 min. kuumas ahjus fooliumis hautan (seega kogu kuumus on sees, mistõttu kala haudub/keeb) ja siis kartuliküpsemise aja VEEL KÜPSETAN (min. 30-40 min. ikka), siis mis sest kalast järgi jääb? Aga haruldane pole ta küll, jah. Siin Soomes aga miskipäras liiga ülehinnatud. Pole teab mis suurem asi..
Kätlin 29.sept 2010 15:55
Ei ütleks küll, et siig väga haruldane kala on. Ranniku ääres tuleb seda kohe, nii kui vesi külmaks läheb.
1