Kalatoidud

Lõhe kreemises basiilikukastmes

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Kergelt läbikuumutatud lõhe jääb õrn, kaste annab aga piisavalt maitset. Lisandiks võib serveerida kartulipüreed või riisi, kuid piisab ka rohkest värskest salatist.
Kogus: 4 portsjonit
Lõika lõhefilee 4 tükiks. Sulata või pannil keskmisel kuumusel. Kuumuta lõhetükke kummaltki poolt 2–3 minutit, keskelt võib jääda õige pisut toores, sest küpsemine jätkub ka pärast pannilt võtmist. Tõsta pannilt ja hoia soojas. Keera kuumus nõrgaks, lisa pannile kooritud ja hakitud sibulad ja küüslauk. Hauta segades 5 minutit. Lisa hakitud basiiliku- ja petersellilehed, vein, apelsinimahl, pipar ja sool. Kuumuta keskmisel kuumusel, kuni vedelikuhulk poole võrra väheneb. Lisa koor ja maitsesta veel soola ja pipraga, kui vaja. Tõsta kala kastmesse ja kuumuta kergelt läbi.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Zikipizike 27.märts 2011 14:54
Hautasin veini ja mahla suht tükk aega, aga ikka oli tükkis. Läks untsu ühesõnaga, aga valisin ka halva veini.
snyskelysk 23.veeb 2011 21:14
Väga maitsev! Koor ei lähe tükki kui veini ja apelsinimahla kõigepealt veidi hautada ja koor hiljem lisada. Sobib suurepäraselt koorese kartulivormiga:)
Margit007 15.nov 2010 20:37
Mina veini ei pannudki. Koor ei lähe tükki siis kui väga kaua ei hauta - täpselt õigel ajal tuleb pann tulelt võtta, siis on kõik hästi.
kokk 23.okt 2010 19:25
Apelsinimahla sisalduse tõttu, läheb koor happelises keskkonnas tükki, see pole õige. Seega peaks retseptist välja jätma apelsinimahla, siis tuleb üsna tavaline valgeveini-
koorekaste.
Mari 01.okt 2010 09:27
Ei midagi erilist.
Maksim 12.juuni 2010 14:44
Väga maitsev! Tegime kahe peale 450gr ning sõime ennast lõhki :)
1