Kalatoidud

Heeringa-peedipirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Meie Annid
Kokasaate "Meie Annid" 16.02.2009 retsept
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
Muretainas:
Sega jahu, toasoe või, muna ning vesi. Maitsesta vajadusel soolaga. Aseta tainas pooleks tunniks külmkappi.
Suru tainas koogivormi põhja ja äärtele. Äärista servad hõbepaberiga, et need küpsemise ajal alla ei langeks. Küpseta põhja 200 kraadi juures ca 10 minutit.
Täidis:
Haki sibulad ja prae õlis kuldkollaseks. Lõika peedid viiludeks, lisa punet, balsamiveiniäädikat, oliivõli ja hakitud küüslauk ning jäta mõneks ajaks marinaadi. Eelküpsetatud pirukapõhajale tõsta praetud sibulad, heeringatükid ja marinaadis olnud peediviilud.
Kate:
Sega katte komponendid ja vala pirukale peale. Küpseta pirukat 180 kraadi juures 30 minutit. Paku juurde rohelist salatit ja hapukoort
Meie Annid retsepte avaldatakse ajakirjas Oma Maitse.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kristel.l 16.sept 2009 08:25
Ma olen nii pettunud.... Alus-
taigen oli nagu tallanahk, kõva ja ei küpsenudki minu arust läbi. Muudkui eelküpsetasin ja küpsetasin.... Heeringat pidanuks olema kõvasti rohkem. Aga luban, et 1 korra proovin veel, lehttaignaga või muretaignaga mõne muu proovitud retsepti järgi. Palsamiäädikat panen oluliselt rohkem ja punet ja küüslauku ka. Heeringa soolasusest ei jaksa vähesed kogused muidu üle käia. Seekord hinnet ei pane....eh siis järgmisel korral.
1