Kalatoidud

Kiluvorm

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Loputa riivitud kartulit enne vormi panemist külmas vees, nii jääb kartulisegu puhtam ja eraldub üleliigne tärklis.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 2 portsjonit
1.  Pese, koori ja riivi kartul.
2.  Haki porru ja prae pannil läbi.
3.  Puhasta ja haki kilu.
4.  Lao ahjuvormi kihiti kartul, porru, kilu ja hakitud till.
5.  Vala üle rõõsa koorega ja maitsesta soola-pipraga.
6.  Küpseta vormi, kuni kartul on muutunud pehmeks. Sobiv ahju kuumus on 200 kraadi ja vorm küpseb umbes 40 minutit.
# Aseta esmalt vormi peale foolium, et vorm saaks haududa. Viimased 10–15 minutit küpseta vormi ilma fooliumita, see laseb pealispinnal pruunistuda.
# Porru asemel võid kasutada ka sibulat.
# Soovi korral võid peale raputada riivitud juustu, aga seda vahetult enne vormi valmimist.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Keitin 21.apr 2009 16:47
Unustasin veel lisada, et maitseaineid peab ikka juurde hoolega panema ning lisasin ka küüslauku.;);)
Keitin 21.apr 2009 16:46
Ei ole just midagi erilist, kuid lihtne ning maitsev. Märkuseks võiksin omaltpoolt lisada, et kui retseptis on esimesena märgitud kartlid, siis mina soovitaks nendega tegelda viimasena, vahetult enne ahju panekut. Minul olid nad õhukäes juba mõnsalt oranzikaks tõmmanud enne kui ahju jõudsid. Toidu välimse kohapealt maksis see mulle kätte, ning et see asi natukenegi söödav välja näeks panin igaljuhul juustu ka peale. Kuid üldine arvamus on hea.:)
1