Kalatoidud

Kreemjas kalapirukas kohupiimatainal

Keskmine hinne: 3.99 Allikas: 100 rooga
Kohupiima-muretainast põhjaga kalapirukas saab kõige maitsvam, kui kasutad kuumsuitsulõhet. Kindlasti tasub proovida ka valge lihaga kala, näiteks turska või ahvenat.
Valmistusaeg: üle 60 min

Valmistamisaeg 20 minutit + 30 minutit külmas + 40 minutit ahjus

Kogus: 8 portsjonit
Sega toasoe või kohupiimaga. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja vesi ning töötle ühtlaseks tainaks. Kata 26–28 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja küljed tainaga. Pane 30 minutiks külma.
Täidise tegemiseks pese, kuivata ja viiluta porru ning küpseta võis pehmeks. Klopi munad lahti, kalla hulka koor ja murenda sekka kala. Lisa riivjuust ja porru ning maitsesta pipra ja vajadusel soolaga. Kõige lõpuks lisa hakitud till või murulauk ja sega läbi.
Vala kate pirukapõhjale ja küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit või kuni pirukas on pealt kaunilt kuldkollane.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Liisu 25.apr 2010 17:43
uskumatult hea! serveerimisel kasutasin värke happe kurki.
Hellas 05.apr 2010 10:15
väga supper !
vjhgrrfy 11.märts 2010 11:45
suurepärane... sekundiga oli plaaditäis pirukat läinud :D
emaemu 10.märts 2010 21:19
Väga maitsev pirukas! teen seda kindlasti veel!
Carol 09.märts 2010 12:50
Mulle ka meeldis. Aga just külmana rohkem kui soojana.
Eiks 06.märts 2010 20:47
Väga kõhtu täitev ja maitsev. Mina Raputasin veel natuke juustu ka peale, väga ilus krõbe koorik tuli ja järgmine kord proovin täidisele lisada natuke laimi mahla :)
Hindaja 26.veeb 2010 14:18
Väga maitsev pirukas
Atsinna 01.veeb 2010 15:56
Suitsukala ei küpsetata. Ei eelnevalt ega hiljem. Ka valge lihaga kala mitte.
PMonika 01.veeb 2010 15:01
Kas kala vist peab olema ikka eelnevalt küpsetatud?
0laiuskraad 30.dets 2009 23:52
Tegin ka seda kunagi suitsulõhega- super!
MargotV 30.dets 2009 17:24
Tegin seda pirukat kuumsuitsulõhega ja valge pipra asemel panin tavalist pipart ning tuli väga hea, kuigi soojana oli palju parem kui külmana.
1