Kalatoidud

Räimepallid tomatikastmes

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Epp Mihkels
Räimepallid on just nagu loodud selleks, et kasutada ära väikseid häid kalu, mida on muidu tüütu praadida või muul moel valmistada. Kui kala pole enam kala moodi, vaid võtnud hoopis lihapallide kuju, söövad seda heal meelel ka lapsed.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Valmista räimedest, sibulast ja küüslaugust hakkmass. Lisa muna, maitseained ja riivsai ning sega mass ühtlaseks. Vormi 3 cm läbimõõduga pallid ja pruunista kuumal pannil õlis kuldseks. Lisa nüüd pannile hakitud sibul ja hauta kõike segades veel kuni 5 minutit, kuni sibul on klaasjas. Lisa tomatid, sool ja pipar ning kuumuta veel 10 minuit. Lõpus sega hulka sulatatud juust, mis annab kastmele kreemja konsistentsi. Kui purgitomatid on liiga hapukad, lisa massile veidi suhkrut.
Kui armastad vürtsikamaid roogi, lisa kastmele veidi värsket hakitud tšillit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
silja 03.dets 2012 14:20
kuna teen kotlette(palle)kor-
raga 4-5 päevaks,siis kastmes ei kasuta piimatooteid vaid 1spl. 30% äädikat.Maitseks praen õlis sibula,porgandi,siis tomatid,purstatud tomati konserv või tomatipasta vesi,pipar,loorber,-
sool,suhkur 2spl või rohkem olenevalt tomati hapususest.Meile maitseb pigem terav magus kaste.Väga hea leivakate
siirikirikal 20.dets 2011 16:18
olev: purustatud tomatite konservides on üsna palju mahla, mis aurustudes annab kastmeks juba ise üsna paraja konsistentsi.
olev 20.dets 2011 15:34
kas vett või piima vedelikuks ei pandagi??
Katsetaja 20.apr 2011 13:53
Kotletidele lisasin tilli, andis hea maitse. Retseptis soovitatud kaste ei sobi räimega kokku. Jäi kuidagi hapukas, hoolimata sellest, et lisasin ka veidi suhkrut. või on see kooslus lihtsalt maitse asi. kuid kõigele vaatamata sõi neid kotlette ka minu väike poja.
1