Kalatoidud

Mädarõikamütsiga lõhe

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Raili Mikk
Pisut pidulikum variant lõhekalast.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks ja tambi pudruks. Lisa soe piim, 3 sl sulavõid ja mädarõigas. Sega nii kaua, kuni püree on ühtlane ja kreemjas. Maitsesta lõhetükid soola ja pipraga ning tõsta ahjuplaadile. Määri kõigile võrdselt peale kartulipüreed, puista üle riivsaiaga ning nirista peale ülejäänud sulavõi. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.
Serveeri kastmega, mille tarvis prae hakitud küüslauku ja sibulat pannil õlis 30 sekundit. Kalla juurde koor, maitsesta soolaga ja lase mõni minut keeda. Lõpuks sega juurde mädarõigas ja hakitud basiilik.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Liina 26.nov 2012 17:01
Olen seda nüüd mitu korda teinud ja alati õnnestub. Ühele sööjale võib muide arvestada 250g kala. Üks valmisfilee kaalub tavaliselt ca 800-1000g. Ahjus olen hoidnud kala 40 min, et ikka kindlasti küps saaks.
Liina 31.juuli 2012 22:08
Super! Mädarõigas sobib ideaalselt! Teeme kindlasti veel, pere kiitis väga.
Kaire Kislov 31.dets 2011 14:19
Suurepärane retsept. Kordan kindlasti.
1