Kalatoidud

Kampyo´ga makisushi ja lõhega nigiri

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Olavi Roots
Klassikaline paar sushivaagnalt.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 12 portsjonit
RIISI KEETMINE
1. Pese riis mitu korda külma veega läbi ning jäta külma vette vähemalt 30 minutiks seisma. Keetmisel mõõda alati täpsed kogused, et saaksid õige konsistentsiga riisi. Tõsta vees veidi tõmbunud riis keevasse vette ning keeda tasasel tulel 20 minutit. Hoia riisi tulelt tõstmise järel 15 minutit kaane all ja aseta siis kuum riis puukaussi. Sega riisi hulka esialgu neljandik tezu’st ehk äädika-suhkrulahusest ja jätka selle lisamist jao kaupa, kuni kogu marinaad on riisi hulka segatud. Riis on õnnestunud, kui see läigib. Osad sushikokad lisavad marinaadi järk-järgult riisile keetmise ajal.
2. Tezu jaoks sulata kõik marinaadiained potis üheks ning jahuta toatemperatuurile.

MAKI JA NIGIRI VALMISTAMINE
1. Kui riis on veidi maha jahtunud, alusta sushi valmistamisega. Nigiri tarvis vooli riisist parajad padjad ning tõsta kala riisile.
2. Makisushi on norilehte keeratud sushi, mis seekord on oma põhimaitse saanud kampyo’st ehk sojakastmest-suhkrust-merevetikaleemest marinaadis magusaks tõmbunud suvikõrvitsast. Aseta norilehele riis, siis triip wasabi’t ja kampyo’t. Keera rulli ja lõika tükkideks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kokandushuviline 21.mai 2012 16:27
teen täna esimest korda sushit! Soovige edu!;)
eeva-maria kauts 07.veeb 2012 19:42
Maailma maitsvam asi eriti sojakastmega:Y
1