Kalatoidud

Kilukarask

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Anni Arro
Seda karaskit pean ma osaks tõelisest Eesti köögist, õigemini uueks Eesti köögiks.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 2 portsjonit
Tainas
Sega omavahel suhkur, pärm ja pool veest. Lase pärmil sulada ja vahtu minna. Sega hulka mõlemad jahud, sool, oliiviõli ja ülejäänud vesi. Sõtku, kuni tainas muutub elastseks. Kõige lihtsam on seda teha köögikombainiga. Jäta tainas 1,5 tunniks sooja kohta rätiku alla kerkima. Kui see on kerkinud esialgse mahuga võrreldes kahekordseks, tõsta tainas jahusele töölauale ja sõtku tainast 2-3 minutit. Vormi kaks võrdse suurusega lapikut karaskipõhja ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Täidise ehitamine
Lõika küüslaugud viiludeks ja pressi tainapinnale. Lisa kilufileed, peeneks pudendatud tšilli ja kapparid. Piserda üle oliiviõliga ja küpseta 230 kraadi C juures umbes 10 minutit.

Serveerimine
Võta karaskid ahjust välja ja säti katteks ka tomatid, mozzarella, oliivid ja rukola. Piserda karaskitele veel veidi lõhnaks oliiviõli, maitsesta värskelt jahvatatud pipraga ja söö kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa