Kalatoidud

Ahjulatikas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Serveeri mahlast ahjulatikat kerge jogurtikastmega, kuhu lisa värsket kurki ja murulauku. Ka keedukartul sobib juurde.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
1.  Puhasta latikas soomustest ja sisikonnast, aga jäta kala terveks, st ära lõika väiksemaks.
2.  Hõõru kala küüslauguga kokku ja aseta küüslauguküüned kala sisse.
3.  Puista ahjuplaadile veidi jämedat meresoola ja aseta sellele kala.
4.  Puista peale ka soola ja pipart. Aseta pealispinnale suured võitükid ja tillivarred.
5.  Küpseta 200kraadises ahjus umbes 15 minutit.
IDEE: Sarnast lihtsat ahjukala sobib teha ka karpkalast ja ahvenast.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
mannu 08.veeb 2015 21:52
Ülimaitsev, kindlasti tasub korrata! Lisasin küüslauku rohkem, määrisin algatuseks peale 4 pressitud küünt ning sisse pistsin 3 litsutud küünt. Olen ka suur küüslaugusõber :) Tilli panin kõhuõõnde ka. Ning hoidsin ahjus 40 minutit. Võib-olla ahju, võib-olla maitseeelistuste erinevus. Kala oli 1,5 kg.
1