Kalatoidud

Kreemjad lõhe-kartulipakikesed

Keskmine hinne: 3.61 Allikas: Toitu õigesti vastavalt oma kehatüübile Autor: Anjum Anand
Klassikaline kombinatsioon lõhest, kartulist ja tillist, isaks mõned aed-mustköömned, mis sobivad kalaga oivaliselt.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 2 portsjonit
Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
Poolita kartulid, keeda pehmenemiseni ja tõsta postist välja. Blanšeeri ube 1-2 minutit (hoia keevas vees 1-2 minuit ja vala siis külma veega kiiresti üle).
Kuumuta õli väikeses kõrbemiskindlas kastrulis ja lisa aed-mustköömned. Kui need on 15 sekundit särisenud, lisa šalottsibul ja küüslauk. Küpseta 6-7 minutit madalal kuumusel pehmeks ja servadest pruunikaks. Eemdala küüslauk.
Vahepeal sega kokku kastme koostisosad, lisa 2 dl vett ja maitsesta.
Sega oad, kartulid ja sibulad kastmega kokku. Lõika välja 2 tükki küpsetuspaberit või fooliumit (umbes 30 cm ruudud). Jaga köögiviljad pooleks ja aseta kuhjakesed kummagi paberi keskele. Maitsesta kala ja aseta köögiviljadele, nahaga külg ülespoole. Voldi paberiservad kokku, nii et köögiviljad oleksid paberiga tihedasti ümbritsetud. Aseta pakikesed ahjuplaadile ja küpseta 14-16 minutit. Kontrolli, kas kala on küps: kui mitte, pane pakid mõneks ajaks ahju tagasi.
Eemalda kalalt nahk, kaunista vesikressiga ja serveeri koos sidrunise kastmega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa