Kalatoidud

Herne-kartulipuder röstsibula ja praetud räimeriidaga

Keskmine hinne: 3.27 Allikas: Eesti Naine Autor: Maru
Praetud räimed on tõusnud trenditoiduks, mida pakutakse ka peentes restoranides. Räime liha on õrn ja aus ning seepärast pakungi teda kerges paneeringus, mis paistab õrnalt läbi.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Pane kuivatatud herned ööseks vette. Mida kauem lased paisuda, seda kiiremini need valmivad. Keeda herned poolpehmeks. Koori kartulid ja pane herneste hulka koos lisakoguse veega. Keeda, kuni potitäis on kurnamiseks ja tampimiseks valmis. Tampimisel lisa lahkelt võid, maitsesta soola, pipra ning värskelt riivitud muskaatpähkliga. Kostita kuuma piimaga ja vispelda parajaks.
Lõika sibulad sektoriteks või ratasteks ning küpseta ahjus kuldpruuniks tüki või ja kimbu värske tüümianiga. Sega pudru hulka vahetult enne serveerimist – nii jääb kogu ahjukuld sibulatele külge ega vaju pudru pehmusse.
Vajuta puhastatud räimed või räimeliblikad jahudesse. Kamaga jääb tulemus võluvalt karune ning krõbe. Riivitud leib kostitab õrna räimeliha kerge magususega. Peet aga on riivituna ja jahuks jahvatatuna räime ümber vaata et kõige mõnusam. Veel tasub katsetada herne- ja porgandijahu, ürtidega vürtsitatud riivsaia ja -leiva ning muidugi tatra-, hirsi-, kaera- ja täisterajahu ning mitmesuguste jahusegudega. Kõrvale paku külma hapukoort, kurki ja aknal veebruaripäikeses tärganud hernevõrseid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa