Kalatoidud

Räimed rukkiteki all

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Rahvuskala räim ja tema sugulane heeringas Autor: Tiina Lebane
Rukkijahust valmistatud muretaina all küpsenud räimed jäävad mahlased ja maitsevad ühtviisi hästi nii sooja pearoana kuumade kartulite ja porgandite kõrval kui ka külmalt koos tumeda rukkileivaga kergeks õhtueineks.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
Alusta muretaina valmistamisest. Mõõda kaussi mõlemad jahud ja sool. Tõsta peale võikuubikud ja haki sõmeraks. Lisa külm vesi ja sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Tõsta tainas vormi ettevalmistamise ajaks külmkappi. Lao räimed üksteise kõrvale rasvainega määritud ahjuvormi. Haki sibul ja petersell ning tõsta kaladele. Puista peale soola ja pipart. Sega jahu vähese veega, lisa kohvikoor ja sega ühtlaseks. Vala segu kaladele. Rulli muretainas ahjuvormi suuruseks plaadiks ja tõsta kaladele kaaneks peale. Suru tainaservad vormi sisse ja kui vaja, lõika liigne tainas külgedelt ära. Torka tainasse kahvliga mõned augud ja hõõru pind üle rukkijahuga. Küpseta räimevormi 225-kraadises ahjus 20 minutit, siis langeta kuumus 175 kraadini ja hauta veel 30 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa