Kalatoidud

Rooibos-ega suitsutatud forell

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Oma Maitse
See punase teega suitsutamise idee on saadud soomlastelt, kes kalasuitsutamises vaieldamatult maailma parimad.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Puhasta kala luudest. Sega vesi soola ja mõlema laimi riivitud koorega. Lase kalal soolvees 15–20 minutit seista.
2. Tõsta tavalise gaasigrilli restile, kuhu muidu asetad liha küpsema, fooliumist vormitud neljakandiline kausike. Puista selle põhjale lepalaaste, rooibos’epuru ja tükksuhkrut. Aseta soolveest kuivatatud kala grilli ülemisele ehk soojendusrestile, kata grill kaanega ja lase 10–20 minutit madalaimal temperatuuril suitsuda.
3. Soovi korral võid taldrikule tõstetud sooja suitsukala pintseldada oliiviõliga, millele on maitseks lisatud laimitükke ja hakitud tšillit.
SOOVITUS:
Gaasigrillil suitsutades mängib olulist rolli ilm. Väga palavaga võivad lepalaastud kiiremini ära põleda. Sel juhul lülita grill juba poole aja peal välja ja lase roal omas kuumuses lõpuni küpseda.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa